Na het slippertje tegen Hielpen op 7 oktober (2-2) heeft het team van Yves Heskamp en Cas Slurink de opmars naar een positieve reeks ingezet. Het team, dat kampt met een aantal blessures en mutaties, Lars Padding, Wesley Bezemer, Kevin van der Veen en Victor van Saltbommel, liet vanaf de eerste minuut het betere van het spel zien. Na twee minuten was de sluitpost van Sc Espel al geklopt, Pieter Hoekstra, heerste op het middenveld, gaf een mooie steekpass op Joel Danhof die vervolgens de 1-0 binnentikt. De organisatie in de defensie bij Espel was ver te zoeken, Msc kan naar hartenlust combineren wat dan ook gebeurde. Op het koude sportpark Ezinge zag het publiek in de 6e minuut dat Max van Dijk de bal diep kopt op Jille Ganzinga en vervolgens de 2-0 binnenschiet. Espel wist zich geen raad met het snelle spel van Msc, kon er geen vat op krijgen. In de 29e minuut gaf Bart-Jan Smid, uitgeroepen door speaker Bert Kamans als man of the match, een prachtige pass met buitenkant rechts op Max van Dijk die vervolgens met een mooie stiftbal de 3-0 laat aantekenen. Niet veel later, misschien wel de mooiste actie, werd Mels Huisman bedient met een mooie pass vanaf het middenveld, jammer genoeg werd deze actie niet bekroont met een doelpunt. Deed Espel dan helemaal niets? Eigenlijk niet. Marc Holterman, zeer goed coachend, had zeker niet de moeilijkste match uit zijn carrière, ook zijn verdediging o.l.v. aanvoerder Tim Veenema heeft wel eens lastiger middagen gekend.  De enige kans van Espel in de eerste helft, als je dit een kans mag noemen, was de vrije trap op rand zestienmeter gebied die goed werd binnen geschoten en de stand terugbracht naar 3-1, tevens ook ruststand.

Na de thee begon Msc en Espel ongewijzigd aan de tweede helft. Msc ging door met waar het gebleven was, leuk combinatiespel wat resulteerde in leuke aanvallen. Het publiek had zeker niets te klagen, in de 57e minuut was het wederom raak. Bart-Jan Smid die zelf de aanval opzette richting Mels Huisman kon na een doorloopactie de strakke voorzet van dezelfde Huisman binnentikken, 4-1. Sc Espel lag op de rug en trachtte de schade te beperken. Het zou nog een keer een “vuistslag” krijgen. In de 64e minuut maakte Smid, vlak voordat hij gewisseld met Florian Gijzen, de 5-1 na goed doorzetten op de keeper. De stand had nog hoger kunnen uitpakken. Msc kreeg in de 75e minuut een penalty toegewezen van scheidsrechter Korf uit Urk. Helaas werd deze gemist, Florian Gijzen schoot hard en strak naast. Daniel Koot en Stijn Beijer werden ook nog binnen de lijnen gebracht, ook zij gingen moeiteloos mee in de Msc-trein. Msc kon de laatste tien minuten met tien man verder. Het had al drie keer gewisseld maar kon niet voorkomen dat Bram Beijer er met een knie blessure vanaf moest.

Deze ploeg, in deze vorm, gaat het elke tegenstander nog lastig maken. Eventjes mag Msc zich koploper noemen in de 5e klasse A met 25 punten uit 10 wedstrijden. Naaste belager Sneek Wit Zwart kwam niet in actie. Volgende week zal Msc Zaterdag 1 de laatste wedstrijd spelen voor de winterstop tegen HJSC uit Hommerts. Als ze dan net zo sierlijk spelen als vandaag gaan we wederom een mooie wedstrijd zien.