In de 1e minuut van de wedstrijd had Msc al op voorsprong kunnen staan. Via een bekeken lob van Max van Dijk nam Florian Gijzen de bal in een keer op de slof. Iets te hoog belandde de bal in de ballenvanger. Maar gedurende de eerste 45 minuten liet Msc de ploeg uit Ens steeds meer in hun spel komen, onnodig vond ook trainer/coach Yves Heskamp. Hoewel Msc kansen liet liggen had Ens ook maar zo een doelpuntje mee kunnen pikken, gezien de mogelijkheden in de 8e en 41e minuut. Enigszins onder de maat van Msc-zijde werd na 45 minuten de thee opgezocht. Een schone kans voor Heskamp om zijn manschappen te resetten en scherper te laten spelen in de tweede helft.

Dat lukte goed want het publiek kreeg een duidelijk anders en beter Msc te zien. Verdedigend, met uitblinker en man off the match Loko Hau, werden de afspraken goed nagekomen. Frank Mol die sleurend en trekkend goed zijn mannetje stond speelde de iets wat gezette spits toch mooi uit de wedstrijd. Max van Dijk die op het middenveld de leiding nam en zijn collega’s scherper liet voetballen. In de 51e minuut was het raak. Na goed doorzetten en storen van Florian Gijzen werd Joel Danhof op de rechterflank in stelling gebracht die op zijn beurt de bal hard en strak voorgaf. Hierop reageerde de sterk spelende Wesley Bezemer attent en schoot zeer verdienstelijk de 1-0 binnen. Dezelfde Bezemer kreeg een minuut later nog een kans, deze werd gepareerd door de sluitpost van Ens. Met nog een half uur op de klok werd Pieter Hoekstra vervangen door Mels Huisman die vanuit een corner direct al een schietkans kreeg, dit keer zonder succes. Maar in de 67e minuut was het wel raak, na prima doorzetten van Bram Beijer kon Mels Huisman het tweede doelpunt laten aanteken en zo omroeper Bert Kamans de 1 te laten verruilen voor een comfortabele 2. Na dit doelpunt gaf Ens zich al min of meer gewonnen waarbij het aspect conditie ook om de hoek kwam kijken. Als kers op de taart mocht Florian Gijzen na wederom een voorzet van de goed spelende Joel Danhof binnen schieten. En zo stond er toch 3-0 op het scorebord, tevens ook einduitslag. Volgende week gaan de Meppelers op bezoek in en tegen Bakhuizen. Dan gaan we zien of de overwinning-lijn doorgezet kan worden. De overwinning smaakte voor nu in ieder geval goed want het bleef nog lang onrustig op sportpark Ezinge waarbij het vlaggenschip van Msc ook met dezelfde cijfers wist te winnen als het “kleinere broertje”.