Het door blessures geteisterde Msc Zaterdag, de jarige Lars Padding, Elon Wassink en Frank Mol, zou het zichzelf gemakkelijk hebben kunnen maken door Espel binnen een kwartier op achterstand te zetten. Al in de derde minuut had Jeffrey de Ruijter zomaar de 0-1 binnen kunnen koppen na een voorzet op maat van Florian Gijzen. Dezelfde Gijzen kreeg later nog een goede kans, op een voorzet van Daniel Knoll, maar schoot hem iets te laconiek in. Espel had zich voorgenomen om het de Meppelers deze middag lastig te maken door goed druk te zetten en op de counter te gaan spelen, ietwat vooral in de tweede helft goed tot uiting kwam.

Spaarzaam kwam de ploeg van trainer Yves Heskamp in de buurt van de doelman van Espel. De opbouw van achteruit verliep niet zoals men gewend was waardoor met regelmaat de lange bal werd gespeeld. En dit trucje was juist voor Espel makkelijk te verdedigen. De jarige Marc Holterman had niet overdreven veel te doen, maar moest de gehele wedstrijd zeer attent blijven spelen want de momenten dat Espel uit de verdediging kwam moest men toch opletten. Net voor rust kreeg Jeffrey de Ruijter nog een kans om de wedstrijd open te breken. De sluitpost van Espel speelde de bal zomaar in de voeten van de Ruijter die op zijn beurt de bal net naast schoot, het had een mooi moment kunnen zijn om uit het vangnet te komen, helaas mocht het niet zo zijn.

Na de rust bleef Daniel Knoll achter in de kleedkamer en was Jille Ganzinga zijn vervanger. Msc moest gretiger gaan spelen, strakker over het stropige veld spelen en vooral vaker de vrije man zoeken. Na de behandeling van Tim Veenema, die een hoofdwond opliep, ging de ploeg van Heskamp meer tegen zichzelf spelen en Espel rook steeds meer de kansen om de volle buit op sportpark de Bosrand te laten. Heskamp hoopte middels het inbrengen van A-junior Nuur Muziga om een impasse te doorbreken wat bijna gelukte middels een kopbal-actie. Victor van Saltbommel redde nog vlak voor de doellijn en behoedde Msc voor het verlies. Al met al was het geen beste wedstrijd maar ook deze wedstrijden horen bij de competitie.

Dinsdag aanstaande, om 20.00 uur op sportpark Ezinge, mogen de Meppelers laten zien dat deze wedstrijd een incident is geweest en kan het freewheelend naar de nacompetitie toe werken, immers rechtstreeks kampioen worden is wel heel ver weg ineens.