In een winderig en regenachtig Hindeloopen met een speelveld dat zwaar en modderig was floot scheidsrechter Korf uit Urk even na half drie voor de aftrap. De grasmaaier had waarschijnlijk afgelopen week ook de geest gegeven want de enkel-hoge grasmat maakte het spel voor een aanvallende ploeg knap lastig. Maar goed, de ploeg uit Meppel begon voortvarend aan de wedstrijd met een hoog veldoverwicht. De opbouw verliep goed maar telkens liep de ploeg van Yves Heskamp in het mes van Hielpen. Ook de keeper had een bijzonder goede dag. Met bikkelharde slidings werden de Meppelers geïntimideerd door de bonkige noordelingen. Het was een wonder dat scheidsrechter Korf uiteindelijk maar twee gele kaarten liet zien aan de Friezen. Nog steeds stond de brilstand op het scorebord. Hindeloopen speelde in 1-4-5-1 systeem, duidelijk op een gelijkspel gebaseerd en heel misschien wel hopend op een klein wondertje. Na een half uur spelen zou dat wondertje maar zo gestalte kunnen krijgen. Via een fout in de verdediging schoot de spits van Hielpen de bal langs keeper Marc Holterman, zo stond de thuisploeg op voorsprong. Gezien het spelbeeld was het verdient geweest als Msc voor rust de stand nog gelijk had kunnen trekken, maar dat mocht niet zo zijn.

Na de rust werd snel gezocht naar de gelijkmaker maar tekens stuitte Msc op een ploeg die niet meer wilde voetballen en puur aan het ruimen was. Hielpen werd gesterkt door de tijd die nog te spelen was. Het spel vertragen kwam veelvuldig voor waardoor Msc moest toezien hoe tergend langzaam blessurebehandelingen werden verholpen. Na een uur spelen werd het nog erger. Wederom een fout in de defensie waarna de spits sluitpost Holterman uitkapte en voor 2-0 zorgde. Een sensatie hing in de lucht voor Hielpen. Joel Danhof werd bedankt voor bewezen diensten en Wesley Bezemer kwam binnen de lijnen, zorgde gelijk voor meer dreiging vanaf de linkerflank. Niet veel later was het dezelfde Bezemer die de aansluitingstreffer binnen tikte, 2-1. Hielpen was in deze fase de weg kwijt, kwam helemaal niet meer aan voetballen toe, wel aan overtredingen maken.

Heskamp bracht nog een extra aanvaller, Bart-Jan Smid verving Bram Beijer. Tien minuten voor de officiële speeltijd maakte Smid de 2-2. Msc kreeg nog een legio aan kansen waarbij Lars Padding nog wel de beste kans kreeg middels een vrije kopkans. Het mocht allemaal niet baten voor de ploeg uit Meppel. Na negentig minuten spelen en twaalf minuten blessuretijd blies de scheidsrechter voor het eindsignaal en kon de modderpoel verruilt worden voor een warme douche. Hielpen heeft een punt overgehouden en Msc heeft er twee laten liggen. Eindstand 2-2.