Het is voor het team van Yves Heskamp erop of eronder. Immers zijn er aan het begin van het seizoen doelstellingen gezet, o.a. zo snel mogelijk uit de vijfde klasse zien te komen. FC Wolvega was niet van plan om zich in Meppel naar de slachtbank te laten lijden. De opbouw van de Meppeler formatie werd al vroegtijdig verstoord. Na elf minuten deelde Wolvega een tik uit. Door gestuntel in de verdediging van MSC kon de spits van Wolvega de 0-1 aan laten tekenen. Een tegenvaller voor MSC. Het publiek moest wachten tot vlak voor rust voordat MSC iets terug deed. De achtste corner van MSC werd doorgekopt door aanvoerder Tim Veenema, vervolgens was het Lars Padding die 1-1 binnen schoot. MSC had het aan zichzelf te danken dat er niet meer gescoord werd. Als men iets subtieler met de geboden kansen om was gegaan hadden ze voor de thee op voorsprong kunnen staan.

In de vijftien minuten rust had Heskamp alle tijd nodig om het team op te krikken, immers was het wel wenselijk dat de uitslag deze middag positief uit zou vallen voor de Meppeler formatie. Tien minuten na rust was het Florian Gijzen die vanaf de rechterkant de bal in de touwen werkte en zo MSC op een voorsprong zette, 2-1. De fase hierna had MSC eigenlijk door kunnen drukken en de marge moeten vergroten, FC Wolvega vertoonde haarscheurtjes, maar door wederom foutjes in de Meppeler defensie kon de Friese formatie op 2-2 komen.

In de 73e minuut was het Lars Padding die een uitbraak had en niet zelfzuchtig de bal naar Florian Gijzen schoof die vervolgens de 3-2 liet aantekenen. Vast houden de voorsprong, was de opdracht. Een aantal minuten na de Meppeler goal, was het de rechtsbuiten van Wolvega die twee man van MSC het “bos” injoeg en vervolgens de stand op 3-3 zette. Beide ploegen gingen nadrukkelijk op zoek naar de overwinning, al was FC Wolvega ook lichtelijk tevreden met gelijke spel. Maar dat was voor MSC niet de vooraf gewenste resultaat.

Met nog vijf minuten op de klok schoot Marc Holterman de bal naar voren om zodoende snel de spitsen te bereiken. De scheidsrechter oordeelde dat Holterman een handsbal zou hebben gemaakt door de bal te laat los te laten. Vrije trap, rand zestien meter. De bal wordt door de muur geschoten en belandde zodende achter de sluitpost van MSC, 3-4. Een dolblije formatie van coach Pim Donker nam de drie punten mee uit Meppel. MSC liet zich de kaas van het brood eten door deze middag toch diverse keren in het mes van de tegenstander te lopen.

MSC krijgt volgende week een herkansing. De ploeg moet dan 100% scherp zijn, en dan maakt de ploeg zeker kans om de 4e klasse te bereiken. Er zal vanaf 12.30 uur bij  eetcafé De Beurs een bus vertrekken.

Opgave kan door een berichtje te sturen naar 0653 943899.