Op een zonovergoten sportpark Ezinge met een prima voetbaltemperatuurtje begon MSC voortvarend aan de wedstrijd. Zo snel mogelijk het verschil maken was de opdracht. Met zeker een handvol aan kansen waarbij Woudsend geen vuist kon maken trok Msc het spel naar zich toe. Alleen werd er nog niet gescoord waardoor de ploeg uit Friesland hoop kreeg en dat het nog wel eens met een puntje weg kon gaan. Voor de bevrijdende voorsprong moest het publiek wachten tot de allerlaatste minuut van de eerste helft. Mels Huisman kopte de bal vanuit een voorzet binnen, 1-0.

Na de thee moest de druk omhoog waardoor Msc snel het verschil moest gaan maken. Er werd zeker beter gevoetbald waarbij er bij tijd en wijlen mooie combinaties werden getoond. Na een kwartier spelen in de tweede helft was het man off the match Loko Hau die goed druk zette en zodoende de bal bij Lars Padding kon brengen. Deze bedacht zich geen moment en met een schitterende volley schoot Padding met buitenkant rechts de bal hard en laag binnen, kansloos voor de keeper. En zo stond 2-0 op het scorebord. Na deze fase ging Msc iets slordiger spelen waardoor Woudsend zeker kans had om de aansluitingstreffer te maken. Msc kwam met de schrik vrij.

Na de 3-0 van Bart-Jan Smid kon er geruster worden gevoetbald en kon Msc gaan werken aan het doelsaldo.
Victor van Saltbommel, Daniel Koot en Wesley Spier, A-speler, werden ook binnen de lijnen gebracht. Spier voetbalde zeer verdienstelijk aan de linkerkant, er kwam veel dreiging van hem af.
Tien minuten voor tijd werd de stand op 4-0 gezet door Max van Dijk die zijn voorzet over de keeper in de doelmond zag verdwijnen.

Al met al was het niet de moeilijkste voetbalmiddag voor de ploeg van coach Yves Heskamp die deze middag werd bijgestaan door vader Herman Heskamp. De ploeg heeft aankomend weekend rust en gaat over twee weken naar het pittoreske Blokzijl om daar tegen de hekkensluiter te gaan spelen.