Heerenveen begon beter aan de wedstrijd en kreeg al na drie minuten een kans via Kevin Regts die door Robin Kist werd gestopt. De Meppeler sluitpost bleek nog twee keer een sta in de weg. De MSC defensie stond twee keer niet goed en eerst kon Remco Hof op Kist af en vervolgens Thom van Lingen. Kist stopte beide ballen met zijn been. Na een kwartier kreeg MSC de eerste kans. Mehran Ali Pour Asli schoot echter net over.

Frommelgoal

MSC kreeg wat meer controle over de wedstrijd, maar Heerenveen kreeg de beste kans toen Remco Hof na een voorzet van Han van  Dijk rakelings over mikte. Na 42 minuten kwam MSC op voorsprong toen Tjisse Kerkstra de bal na een vrije trap van Joel Huiskes over de Friese achterlijn frommelde: 1-0. Justin Benjamins was dicht bij de tweede. Benjamins zag dat Heerenveen doelman Justin van der Dam te ver voor zijn doel stond, maar de inzet van Benjamins ging maar net naast.

Ruimte

Na rust moest Heerenveen komen en kreeg vanuit een vrije trap van Jordy Veenstra, die net naast ging, een aardige kans. Maar MSC kreeg meer ruimte en dicteerde na de pauze het spel. Benjamins leek de tweede te gaan maken voor MSC, maar alleen voor Van der Dam werd er tot ieders verbazing afgefloten, omdat teamgenoot Joel Huiskes geblesseerd op de grond lag. De tegenslag deerde MSC niet. Nadat Kerkstra een grote kopkans miste was het na een uur wel prijs. Pour Asli plaatse een voorzet mooi op het hoofd van Milan van der Weide en het was 2-0.

Benjamins miste vervolgens één op één met Van der Dam een kans en de Heerenveen doelman stopte ook een inzet van Danni Lohman. De aansluitingstreffer viel bijna aan de andere kant. Mustafa Ibis had een fraaie beweging in huis, maar stuitte op Kist. De rebound werd daarna over geschoten.

Beslissing

Na 86 minuten kon Pour Asli alleen op Van der Dam af. Hij leek de kans om zeep te helpen door de bal te ver voor zich uit te spelen, maar de aanvaller raakte toch nog de paal vanuit een moeilijke hoek. Een minuut later faalde Pour Asli niet toen hij alleen voor Van der Dam werd gezet: 3-0. Benjamins roeide kort daarna nog net over. In blessuretijd onderscheidde MSC doelman Kist zich nog een keer door een schot van Peter de Vries uit zijn  hok te ranselen.

Kist uitblinker

“Kist hield ons op de been het eerste kwartier”, zei MSC-trainer Berry Zandink na afloop. “Want die kansen van Heerenveen waren geen kleintjes. Die stond geweldig te keepen”. Zandink vond de overwinning terecht: “Zij waren het eerste kwartier beter, we waren vooral slordig in de steekbal. Maar na rust stond het bij ons als een huis. We gaven de eerste kans pas na 89 minuten weg. De inzet was vandaag aanhaken bij de subtop en dat hebben we gedaan en we hebben Heerenveen op zes punten gezet”. MSC had ook nog wat goed te maken na de 5-4 nederlaag tegen VAKO in de districtsbeker. “De jongens hebben vanavond een passend antwoord gegeven”, glunderde Zandink.

Gemiste kansen

Zijn collega van Heerenveen, Marcel Valk, baalde van de gemiste kansen in het eerste bedrijf: “In de eerste helft wordt de wedstrijd beslist, omdat je die ballen er niet in krijgt. Volgens mij zijn we wel zes keer alleen op de keeper af gegaan. Dan krijg je een goal tegen vanuit een stilstaande situatie en staat het 1-0 in plaats van 3-1 voor ons. Na rust moesten wij wel komen en kregen zij meer ruimte”. De nederlaag betekende een einde aan een fraaie periode van Heerenveen. “We waren met een hele goede serie bezig met tien punten uit de laatste vier wedstrijden en ook nog een bekerwinst en dan laat je het vanavond liggen. We hadden in punten gelijk met MSC kunnen komen, jammer”.