Na een indrukwekkende minuut stilte aan de vorige week overleden elftalleider van MSC Edwin van der Windt, startte MSC slap aan de wedstrijd. Justin Benjamins hielp MSC op Zwolse bodem in de negentiende minuut aan de openingstreffer. Binnen de eerste tien minuten hadden de Drentse bezoekers de 0-1 overigens al op het bord kunnen zetten, maar de paal stond succes in de weg. MSC mocht na het doelpunt van Benjamins niet klagen toen een inzet van Dieze West tegen de lat belandde.

MSC klaarde de klus in de tweede helft. Nick Koster verdubbelde de marge direct na de pauze. Met een trefzekere volley plaatste Danny Bijlsma een kwartier voor het einde de kers op de taart. Dankzij de derde competitiewinst op rij zet MSC een belangrijke stap op weg naar een langer verblijf in de hoofdklasse. Het gat naar de veilige twaalfde positie is nu volledig gedicht. Sterker nog; de Drentse club staat zowaar op de elfde plek.MSC was een speelronde eerder in een uitwedstrijd verrassend te sterk voor nummer vier Silvolde (1-3). Een week daarvoor won de equipe van het trainersduo Bas Bijen/Herman Scherpen in de hoofdklasse op eigen veld van Hoogland (3-1).