Direct in de eerste minuut werd de verdediging van MSC wakker geschut door HZVV. Na een listige pass op de linksbuiten, kon zij richting de achterlijn het strafschop gebied van MSC binnen stormen. De bal werd terug getrokken richting de penaltystip waar deze direct werd binnen geschoten. Na 1 minuut voetballen keek MSC al tegen een 0-1 achterstand aan. Na de snelle achterstand kon MSC zich echter snel weer hestellen want in de 4e minuut kwam het alweer op gelijke hoogte. Whitley Kruid hanteerde de lange bal die op de rechterflank terecht kwam bij Michelle Boekweg. Uit de voorzet van Boekweg kon de ongedekte Nicole Gelmers de bal met een sliding het doel inschieten: 1-1. In de 19e minuut leek HZVV met een counter op weg naar de 1-2, maar Rachel Boekweg kon een doelpoging nog net voorkomen. In de 43e minuut kwam MSC na een mooie aanval op voorsprong. De aanval begon bij keepster Annet Bolk die de bal inspeelde op Gemma van der Kolk die met de bal aan de voet opdribbelde richting de middenlijn, om vervolgens Layla Regelink in te spelen. Regelink speelde de bal weer door op Nicole Gelmers die met wat geluk de bal mee kreeg, maar daarna een perfecte steekpass gaf op Michelle Boekweg. Boekweg controleerde de bal in de loop naast haar lichaam en ging alleen op de HZVV keepster af, die nadat ze naar de grond ging met een knappe voet beweging werd gepasseerd: 2-1.

Kort na rust werd de niet geheel fitte aanvoerster Rachel Boekweg vervangen door Jentine Baaiman. Helaas voor de MSC aanhang werd het ook al snel duidelijk dat er in de tweede helft niet veel goed meer zou gaan bij de thuisploeg. Enkel HZVV wist in de tweede helft nog kansen te creëren, en te verzilveren. In de 54e minuut werd het 2-2 nadat een speelster van HZVV plots alleen voor het doel vrij kwam en de bal koel langs MSC keepster Bolk schoof. Vijf minuten later werd het meteen 2-3 na een solo over de linkerflank, de speelster van HZVV kon ongestoord de 16 meter inlopen en verschalkte de MSC keepster met de punt van haar schoen. In de 71e minuut leek MSC haar kansen definitief te vergooien nadat een pass door het midden van Whitley Kruid werd onderschept en HZVV op het MSC doel af kon stormen. Suzanne Fijnheer kon op het laatste moment een schot blokkeren met een goede tackle op de bal. Zo bleef het 2-3, tot een minuut later. Een van de spitsten van HZVV werd ingespeeld en speelde haarzelf goed vrij waarna een knap schot in de rechter hoek van het doel verdween: 2-4. Direct na deze tegentreffer werd Michelle Boekweg met een geïrriteerde knie vervangen door Lisanne de Weert en ging MSC achterin 1 op 1 spelen. MSC werd wel iets dreigender, maar grote kansen wist het niet te creëren. Aan de andere kant ontstond er meer ruimte voor HZVV maar de grootste kans op de 2-5 werd net naast geschoten. Na 90 minuten plus wat extra tijd klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Koster, die een prima wedstrijd floot. MSC kon concluderen dat het deze wedstrijd terecht verloor, van een scherper en fitter HZVV.

Volgende week mag MSC in het kader van de KNVB beker gaan proberen om een ronde verder te komen. In Groningen wacht dan om 14:00 uur tweede klasser sv Lycurgus VR1. Op 27 oktober wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd tegen ONS/BOSO Sneek.