De laatste keer dat er gespeeld werd tegen FFS werd het maar liefst 11-0. De dames waren vandaag ervan overtuigd dat dit weer moest gaan gebeuren.

De dames zetten vanaf minuut één al veel druk waardoor FFS weinig aan spelen toe kwam. Zo was het al na een kleine acht minuten spelen raak voor MSC, Veerle kreeg de bal voor de voeten en krulde hem prachtig in de kruising. En gewoon zonder angst met het linkerpootje! 1-0!

Door de druk naar voren en goed voetbal kreeg Michelle de bal aan de rechterkant. En zoals wij haar kennen maakte ze een goede individuele actie en legde de bal strak voor het doel. Bij de 2e paal stond Bambi klaar en trapte hem mooi in de korte hoek. Zo zette Bambi de stand op 2-0 in de 18e minuut.
Maar, wij zijn Vrouwen 2 en willen zo veel mogelijk scoren! Dus 1 minuut later werd de stand alweer 3-0. Door een mooie diepe bal van Selina, kon Bianca met haar maatje 43 nog net de bal in het hoekje schuiven!

Rachel, die naam horen we vaker. En ja hoor, daar was ze met een fantastisch afstandschot. Vanaf een metertje of 25 laat ze zien hoe je vanuit de 2e lijn moet scoren en brengt de stand op 4-0.
De tijd tikt door en MSC blijft goed voetballen. Veel combinaties worden er gemaakt en de druk blijft naar voren. Grietje is inmiddels aan het verbranden maar dat mocht de pret niet drukken.

Want we zijn inmiddels 34 minuten verder als wij een corner krijgen. En raadt het of niet, Michelle legt de bal op het koppie bij onze aanvoerster Nanne en kopt ons naar de 5-0.

We blijven lekker voetballen maar de ruststand is 5-0. Tijd voor een bakje thee, of water want het is warm!

In de rust kreeg we van Opa te horen dat hij tevreden is over het spel. De combinaties kon hij goed zien en dit moesten we voorzetten. Nou, Opa dat deden we!

Want gelijk na de aftrap, in de 47e min kreeg Willie die bal voor de voeten en twijfelde geen moment. Ze haalt zo hard uit dat de keepster de bal door de handen liet glippen zo over de lijn. De stand is inmiddels 6-0. We zijn weer lekker op weg naar de 11 van de vorige keer!

Dat wij veel scoren uit corners is onderhand geen nieuws meer. Want vanuit een corner, in de 49e minuut, scoort onze Irene aka Theo de 7-0 en maakte ze haar vader trots die stond te kijken!

We blijven doen waar we goed in zijn, druk zetten, vol op de aanval en lekker combineren. Door de druk krijgen we weer een corner mee. Michelle legt de bal klaar voor de corner, ze neemt hem en daar is zusje Rachel die haar 2e van de middag maakt en de stand op 8-0 brengt in de 57e minuut. Wat hebben wij toch met corners? Het maakt ook niks uit want we weten hoe we eruit moeten scoren!
Inmiddels is Veerle gewisseld en maakte Maaike haar debuut op de mid-mid positie.

Het feit dat wij altijd veel willen scoren blijkt wel weer. Want nog geen 3 minuten later is het weer raak voor MSC. Onze speedy Michelle was weer lekker op dreef en maakt ook haar 1e van de middag, 9-0!

Aan de rechterkant werd er goed rondgespeeld. Hierdoor kwam de bal in de voeten van Selina, vervolgens een diepe bal op Willie. Willie maakte haar actie en wilde de bal voorgeven op onze Myrthe die klaar stond bij de 2e paal. Maar blijkbaar stond de wind de goede kant op want de bal krulde perfect in de kruising!
Door dit doelpunt hebben we de dubbele cijfers weer gehaald, 10-0!

Maar het fluitsignaal is nog niet gegaan en gaan we 11 nog redden?
JA! Want Rachel krijgt alle ruimte op het middenveld waardoor ze haar actie kan maken. Echter, de verdediging van FFS lieten haar niet verder gaan en trapten zo waar op haar voet. Dus, dat is een vrije trap voor MSC net buiten de 16. Ondanks dat Ras nog wat pijn in haar voet had, nam ze de vrije trap toch zelf.
Al hinkend neemt ze aanloop en krult de bal mooi het doel in en mag zo een hattrick op haar naam schrijven!
En we hebben de 11-0 gehaald!

Want kort na de aftrap van FFS vindt de scheids het mooi geweest en fluit na 90 minuten af.

Doelpunten: Rachel 3x, Willeke 2x, Nanne, 1x, Michelle 1x, , Veerle 1x, Irene 1x, Bianca 1x, Amber 1x.

Het wordt een drukke week voor Vrouwen 2 want a.s woensdag, 23 april, spelen wij de halve finale van de beker om 20:00 uur tegen DESZ in Zwartsluis en donderdag de 24e een competitie wedstrijd tegen De Blesse, welke wordt gespeeld op het terrein van De Blesse om 18:30 uur.

Maar vanavond eerst de bowlingbaan in Hoogeveen onveilig maken!

“We may not be there yet, but we are closer than we were yesterday”