Afgelopen zaterdag mochten de spelers van E7 in Boijl aantreden tegen Trinitas E1, dat op een gedeelde 3e plaats in de competitie stond. Zoals iedere week hadden de jongens er veel zin in om een leuke wedstrijd te spelen en een goed resultaat neer te zetten.
Na de aftrap werd met veel energie en goed samenspel de tegenstander direct onder druk gezet en richting hun eigen strafschopgebied teruggedrongen.
Al vrij snel viel de 0-1 na een prachtig afstandsschot van Luka; werkelijk een beauty!
De ouders gingen er maar goed voor zitten (ehm, staan), want als dit een voorbode was van hetgeen komen ging…
Onder de bezielende leiding van Erwin ging het team verder met het goede samenspel van de eerste minuten. Trinitas kwam niet onder de druk van MSC uit en dankzij de opstomende Tijn stond het al snel 0-2. Het verzet was gebroken en in sneltreinvaart liep de score via Jorrit, Tijn, Luka, Kerim, Luka, Dani en wederom Luka naar 0-9. En dat allemaal al in de 1e helft!
In de rust mochten de jongens even naar de kleedkamer om op adem te komen en te genieten van een welverdiende beker limonade.
De tweede helft ging E7 goed verder met hetgeen ze in de eerste helft waren geëindigd, namelijk goed positie- en samenspel. De score liep via – daar is hij weer – Luka en Dani verder op naar 0-11.
Hierna namen de jongens ietwat gas terug en kwam Trinitas een beetje aan voetballen toe. Via een lange bal werd een speler bereikt (die onze verdedigers even waren vergeten) en wist Trinitas de bal achter doelman Wessel in het netje te schieten, 1-11.
Maar daarmee was het wat Wessel en het team betreft ook gelijk klaar. Wessel hield zijn doel schoon en onze jongens namen het heft weer in handen voor een mooi slotakkoord.
En dat werd het werkelijk: uit een corner werd door Tijn met een prachtige kopbal de 1-12 op het scorebord gezet. Wie anders dan Luka zou het laatste doelpunt van de wedstrijd maken? 1-13!
Met deze prima uitslag werd de koppositie behouden en het doelsaldo verder opgevoerd tot + 65.
Over 2 weken is de topper tegen medekoploper Alcides E5, een team dat aan E7 is gewaagd.
Voor de beker werd nipt met 3-2 gewonnen, dus dat beloofd een spannende pot!
Maar eerst moet komende week eerst Uffelte E2 worden bedwongen. Succes boys!!!