In de eerste helft kregen beide ploegen kansen op de openingstreffer. Het dichtst bij was Germania, maar de Groesbeker spits kopte uit kansrijke positie naast. Op slag van rust werd het dan toch 1-0. Germania-doelman Bart van Beek stompte een vrije trap van Vincent Oosterkamp voor de voeten van Björn Bakker, die simpel 1-0 scoorde.

Na rust had MSC het moeilijk tegen Germania dat verschillende kansen kreeg. Doelman Holterman stond meermalen in de weg. Twinitg minuten voor tijd zorgde diezelfde Holterman bijna voor 1-1, toen hij een voorzet slecht verwerkte en na het maken van een overtreding een penalty tegen kreeg. Holterman herstelde de fout door de strafschop van Dave Kleijnen te stoppen. In de tegenaanval besliste MSC het duel. Björn Bakker scoorde zijn tweede van de middag. Daarna ging het hard en brachten Stefan Bollen en Stephan Besuijen de eindstand op 4-0 in Meppeler voordeel.