De laatste wedstrijd voor de winterstop nam het door blessures geplaade MSC het thuis op tegen het lastige DZOH uit Emmen. MSC nam vooraf de 1e plaats in met 2 punten voorsprong op SC Genemuiden en met 3 punten voorsprong op DZOH. Het was dus een hele belangrijke wedstrijd voor zowel MSC, Genemuiden en voor DZOH. Mocht MSC winnen dan werd het ‘herbstmeister’. Bij verlies kwam DZOH gelijk met MSC.

De trainer had alle jongens die kampten met een pijntje toch gevraagd om aanwezig te zijn bij deze belangrijke wedstrijd. Vanaf de eerste paar minuut bleek het dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren en het een spannende wedstrijd zou worden. Het spel ging op en neer, maar het was MSC met de eerste echte grote kans van de wedstrijd. Bjorn werd diep gestuurd en kreeg de bal vanaf een moeilijke hoek bij Werner die op de buitenkant paal schoot. Voor de rest bleven beide teams gevaar zorgen alleen ontbrak de scherpte om een goal te maken. De scheidsrechter floot met een 0-0 stand voor rust.

In de rust kregen we te horen dat Genemuiden SC gewonnen had en MSC dus moest winnen om ‘herbstmeister’ te worden. Na een bakje thee gingen de mannen vastberaden het veld weer op. MSC begon in de 2e helft feller aan de wedstrijd dan DZOH en dat leidde tot een aantal 1 op 1 kansen wat helaas niet goed afgerond werd. Het werd uiteindelijk 1-0 voor MSC nadat Lars, die net 10 seconden in het veld stond binnen tikte uit een corner! Nu was het van belang om de voorsprong vast te houden en de wedstrijd uit te spelen. DZOH ging op dat moment meer druk zetten en dat leidde tot een aantal kansen. Vanaf de zijkant werd een bal voorgegeven, maar de bal kwam tegen de hand van een MSC speler en dus besloot de scheidsrechter een penalty te geven. Bram T die al veel penalty’s dit seizoen had tegen gehouden, dook in de goede hoek maar kon de bal helaas niet stoppen. 1-1 betekent dit. Met een aantal tactische wissels werd er geprobeerd druk te zetten op de verdediging van DZOH, alleen die stond goed en er werd te weinig gecreëerd om echte grote kansen te krijgen. In de 85e minuut krijgt de middenvelder van DZOH de bal en schoot de bal met een afstand schot buiten bereik van Bram T. 1-2 en de wedstrijd leek beslist. Met nog 10 minuten te gaan probeerde MSC nog om de gelijkmaker te maken, maar dat zat er helaas niet in…

SC Genemuiden is winterkampioen geworden met 31 punten. Daarachter staan DZOH en MSC met 30 punten. Wij hopen na de winterstop deze goede resultaten door te blijven zetten en mee te kunnen blijven doen om het kampioenschap.