‘We waren niet bij machte om dezelfde power op de mat te leggen als tegen Rohda Raalte”, aldus MSC trainer Leo Blom. “De wedstrijden zaten te kort achter elkaar”. Volgens Blom waren er voor de pauze weinig kansen: “De eerste helft was van onze kant niet goed genoeg. De Bataven heeft enorm goed verdedigend gespeeld”.

Na de pauze kreeg MSC wel drie goede kansen. Camiel Fidom miste één op één met De Bataven doelman Jeroen Wels, Bjorn Bakker miste en Wels pakte een inzet van Jos Fidom goed. Vervolgens werd verdediger Alex Zomer ook nog naar het front gestuurd en probeerde MSC met vijf aanvallers de veste van De Bataven te slechten.

“Het was de laatste tien minuten echt een open huis aan beide kanten. Marc Holterman stopte een bal van hun topscorer Evert Romer”, aldus Blom. “En een minuut voor tijd heeft een verdediger van De Bataven de bal gewoon klemvast tussen de armen nadat Zomer inschoot na een scrimmage. Iedereen zag het, maar de scheidsrechter liet gewoon doorspelen”.

MSC wist de koppostitie in de hoofdklasse C dus niet te pakken: “Dat is toch wel een teleurstelling”, aldus Blom. “Maar ik heb tegen de jongens gezegd dat ze hun koppies niet moeten laten hangen. We hebben al zeven wedstrijden op rij niet verloren”. En de titelstrijd met SWZ Sneek is natuurlijk nog niet gelopen: “Het worden nu elke week finales en als je er van de laatste vijf, drie weet te winnen dan vind ik dat al heel knap.”