De organisatie van de 19e editie van de Drenthe Cup kijkt met grote tevredenheid terug op dit grootse evenement. Niet alleen het mooie weer, maar ook een heerlijke sfeer en een sportief verlopen toernooi zorgden voor deze positieve gevoelens bij de diverse commissieleden en vrijwilligers.
Op vrijdag 13 mei kwamen de verschillende teams aan in Meppel. Alle 80 teams dienden zich allereerst te melden bij het ontvangstcomité dat zitting had in Zaal Nijmeijer. De leiders kregen hier allerlei informatie met betrekking tot het programma van dit Eurosportringtoernooi. Hierna vertrokken de teams naar hun verblijfplaatsen. Vele scholen in Meppel hadden hun lokalen ter beschikking gesteld voor de sportieve vrienden uit Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Ierland, Noord-Ierland en Schotland. Maar ook de plaatselijke jeugdherberg en bungalowpark De Westerbergen in Echten boden onderdak voor de deelnemers. Die vrijdagavond was er in het clubhuis van Alcides een disco en in het clubgebouw van M.S.C.-Datell vond de officiële ontvangst voor de leiders en begeleiders van de deelnemende teams plaats.
Alle deelnemers ontbeten en dineerden in sporthal Het Vledder. Na het ontbijt op zaterdag werkten de ploegen drie poulewedstrijden af. Aan de hand van de behaalde eindpositie in de poule werd dan bepaald of het team de daaropvolgende dag in de winnaarspoule danwel in de verliezerspoule uit zou komen. Deze wedstrijden vonden op zondag plaats en kenden enkele uitermate spannende finales.
Naast het sportieve element was er ook heel veel meer te doen voor de deelnemers. Zo kon iedereen gratis deelnemen aan een excursie naar Giethoorn. Maar liefst 600 spelers en begeleiders maakten van dit aanbod gebruik. Ze vonden de rondvaarten door de schitterende grachten van het Venetië van het Noorden in één woord ‘geweldig’. De gemeente Meppel had bovendien iedere deelnemer een gratis toegangskaart geschonken voor zwembad Hesselingen. Ook dit werd zeer gewaardeerd en het was dan ook iedere dag erg druk in het plaatselijke zwembad. Na de wedstrijden van zondag was er voor de deelnemers een barbecue georganiseerd op het Kerkplein in het centrum van Meppel. Aansluitend vond alhier ook de prijsuitreiking plaats. Het was dan ook een drukte van jewelste op het plein bij de Grote Kerk. Niet alleen de beste teams ontvingen prijzen, maar in de verschillende categorieën werd ook de Ton Henzen Fair Play Cup uitgedeeld voor het meest sportieve team.
De organisatie kijkt al met al dus terug op een glad verlopen toernooi en kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de 20e editie van de Drenthe Cup op sportpark Ezinge in Meppel.

Kijk voor foto’s van het gehele weekend op www.mscdatell.nl/gallery.