De sfeeractie werd overigens wel door Alcides gewonnen, want het duurde lang voordat de gele rook het complex verlaten had. Maar in die gele rook kregen de zwart witten de eerste kansen. Een inzet van Justin Benjamins belandde via de paal op de rug van Alcides doelman Bas van Wegen, die de bal nog net voor de lijn wist te pakken. Bjorn Bakker kreeg de tweede kans voor MSC, maar miste.Op het moment dat de laatste gele rookflarden het MSC complex verlieten kwam de thuisploeg op voorsprong toen Camiel Fidom na zeven minuten van dichtbij kon binnen schieten. Broer Jos Fidom had kort daarop de 2-0 op zijn schoen, maar vond Van Wegen op zijn weg. Het antwoord van Alcides kwam van Martijn Bosman. Zijn vrije trap werd door MSC aanvoerder Vincent Oosterkamp van de lijn gehaald.

Gelijkmaker

Na 20 minuten werd Sander Boekholt binnen de “16” gevloerd en Rik Jan de Groot schoot de strafschop achter MSC doelman Marc Holterman. Alcides kreeg na de sterke openingsfase van MSC iets meer controle over de wedstrijd en een op een voorzet lijkend schot van Roy Visscher dwarrelde zomaar op de MSC lat. De thuisploeg kreeg overigens via Joel Huiskes, Robert Schonewille en Benjamins ook aardige kansen.

Beslissing

Tien minuten na rust kwam MSC op voorsprong. Camiel Fidom kopte een voorzet terug en Jos Fidom maakte het af: 2-1. Na 66 minuten viel de beslissing. Jos Fidom kon alleen op Van Wegen af. Hij treuzelde wat bij het afronden en gaf toen maar af op de meegelopen Benjamins die raak schoot: 3-1.

Alcides kreeg via De Groot en Visscher nog kansen, maar de grootste was voor invaller Kadir Usta die na een solo voorlangs mikte. Usta had ook nog een aardige vrije trap in huis die net over ging. Schonewille zag aan de andere kant dat zijn schot nog net door de Alcides defensie geblokt werd.

Dom rood

Diep in blessuretijd werd Camiel Fidom op Van Wegen afgestuurd en de Alcides doelman legde de doorgebroken Fidom neer en kreeg rood en uiteraard een nog nader te bepalen schorsing. “Dom van Van Wegen”, aldus Alcides trainer Eduard Lindeboom. “We hadden de wedstrijd al verloren”. Veldspeler Sven Buimer trok het keepersshirt aan, maar stond geparkeerd op de vrije trap van Oosterkamp: 4-1.

Energie en kracht

“De eerste helft begonnen we goed”, aldus MSC trainer Herman Scherpen. “Zeker in de eerste 15 a 20 minuten. We hadden het initiatief en we komen op 1-0.” Na de gelijkmaker liep het even minder bij MSC. “Er kwam gemakzucht in het spel na de 1-1”, analyseerde Scherpen. “Alcides legde meer energie in het spel en daar hadden we minder grip op. Na de rust hebben we het weer goed opgepakt met veel energie en kracht”.

Niet weggespeeld

“We konden na de 1-0 onze rug rechten”, aldus zijn Alcides collega Eduard Lindeboom die had gehoopt het spelbeeld na de gelijkmaker in de tweede helft te kunnen doorzetten. “Maar je helpt ze in het zadel met de 2-1 die je zomaar weg geeft. Zij konden toen hun favoriete spelletje gaan spelen met veel pompen. Je verliest terecht, maar ik vind het wel geflatteerd. We zijn niet weggespeeld. Als we met één doelpunt verschil hadden verloren had ik een ander gevoel gehad”.

MSC – Alcides 4-1. 1-0 Camiel Fidom (7.), 1-1 Rik Jan de Groot (20, pen.), 2-1 Jos Fidom (55.), 3-1 Justin Benjamins (66.), 4-1 Vincent Oosterkamp (90+3). Rood: Bas van Wegen (Alcides 90+3). Toeschouwers 2000.