In het najaar en voorjaar voetballen de Ukkies van MSC (wanneer het weer het natuurlijk toelaat) op het veld. In de winter is er op de woensdagmiddag Ukkievoetbal in de zaal.  Er wordt dan van 16.15 tot 17.15 uur getraind in de Trainingshal van de grote sporthal op Onderwijspark Ezinge.

De trainingen worden op een zo speels mogelijke manier gegeven. Zo wordt er altijd begonnen met een kort praatje, waarbij zowel de trainers als de jongelui even hun ei kwijt kunnen. Hierna volgt het onderdeel “techniek” waarbij de spelers al dribbelend wachten op het fluitsignaal van de trainer en zijn “trucje” nadoen. Na deze warming up komen er diverse oefeningen aan bod. Voetbal kent nl enkele basisvaardigheden: o.a. mikken, passen,trappen en scoren. Mede door de ING-bank beschikbaar gestelde materialen zijn die prima in praktijk te brengen. Door leeftijdsverschillen zijn er logischerwijs ook niveauverschillen. Dit wordt opgelost door de groep op te splitsen in kleinere groepen. We hebben gelukkig genoeg trainers om dit te kunnen doen!

Vanaf 6 jaar mogen de Ukkies, indien gewenst, meedoen met de Meppeler Minidivisie. Dit is een samenwerkingsverband van FC Meppel, Alcides en MSC. Ook Staphorst en SVN ’69 zijn trouwe deelnemers.
In het najaar en voorjaar worden er dan op 9 zaterdagmorgens tussen 10.00 uur en 11.00 uur 4 tegen 4 wedstrijdjes gespeeld. Dit is altijd in Meppel; 3 keer bij FC Meppel, 3 keer bij Alcides en 3 keer bij MSC. We zien dit als een mooie aanloop naar het “echte” Pupillenvoetbal waar 7 tegen 7 gespeeld wordt. De K.N.V.B. ziet dit initiatief als een voorbeeld voor de rest van Nederland en heeft in het najaar een prachtige promotiefilm gemaakt.

Marius van Dijk

Email: marius.van.dijk@hotmail.com