MSC startte in de hoofdstad met een debutant in de basis. De 20-jarige doelman Bram Tijink uit de Wijk verving Robin Kist. Die blesseerde zich zaterdag tijdens een uitje in het Duitse Bottrup aan zijn elleboog en de wedstrijd tegen de koploper uit Amsterdam aan zich voorbij laten gaan. JOS/Watergraafsmeer liet er in het begin geen gras over groeien Vanaf minuut 1 draaide de thuisploeg de duimschroeven aan en tikte MSC van het kaste naar de uur. Het was dat de voorwaartsen van hoofdstedelingen het vizier niet op scherp hadden en dat doelman Tijink bij de les was, anders had MSC na tien minuten zomaar tegen een 3-0 achterstand aan kunnen kijken. Patrick Lokken, de 37-jarige topscorer van de Hoofdklasse A met Meppeler roots, kreeg ook nog een dot van een kans maar scoorde niet. Na een kwartier lukte het JOS toch om op voorsprong te komen. Het was Ian Refos die scoorde nadat de MSC-defensie met twee overstapjes in de luren was gelegd. En tien minuten was het weer raak. Aanvoerder Maurice Renger reageerde attent op een afgeslagen corner en bracht de bal opnieuw in. Alex de Bruijne kopte uiteindelijk de 2-0 achter Tijink. De Amsterdammers gingen door met het creëren van kansen en MSC zette daar niets tegenover. Alleen Jos Fidom probeerde het van afstand, maar zijn schot ging hoog over. Aan de andere kant kregen Lokken en Refos nog geweldige kansen, maar ook ditmaal stond Tijink op de goede plek.

De technische staf van MSC greep in de rust in. Middenvelder Joël Huiskes bleef achter in de kleedkamer en Milan van der Weide kwam voor hem binnen de lijnen. De Meppelers probeerden het spelbeeld in rap tempo om te buigen en dat lukte alleraardigst, want een minuut nadat het tweede bedrijf was gestart lag de aansluitingstreffer al achter de Amsterdamse doelman Colby Harmon. Het was de in de eerste helft onzichtbare Justin Benjamins die van dichtbij de 2-1 aantekende. MSC verhoogde de druk verder en kreeg ook kansen. Jos Fidom testte de doelman, maar die bleef verder onaangetast. Dat was niet het geval toen Benjamins inzette. Hij was het die in de 58e minuut de 2-2 liet aantekenen. De thuisploeg was even de weg helemaal kwijt en MSC leek door te drukken. Doelman Colby Harmon hield zijn ploeg echter op de been. Langzamerhand keerde het verzorgde voetbad terug bij de Amsterdammers die ook het initiatief in de wedstrijd weer overnamen. Het resulteerde 13 minuten voor tijd in de winnende treffer. MSC-verdediger Danny Bijlsma greep te slap in waardoor Maurice Renger een voorzet kon versturen richting tweede paal. Daar was invaller Richmond Bossman Lennart Nijholt te slim af en kopte de 3-2 achter Tijink. Met de moed der wanhoop probeerde MSC daarna de gelijkmaker te forceren. Alex Zomer was er dichtbij. Zijn kopbal werd in de laatste minuut van de lijn gewerkt. Zo bleef MSC in Amsterdam met lege handen staan.

Ook MSC-trainer Bas Bijen had een wedstrijd met twee verschillende gezichten gezien. ‘De eerste helft was het technisch begaafde JOS de bovenliggende partij, de tweede helft hebben wij het als team uitstekend gedaan. We hebben het in de rust iets anders neergezet en geprobeerd de druk op JOS op te voeren. Dat werkte. We komen door goede doelpunten terug tot 2-2 en krijgen daarna zelfs de kansen op de 3-2. Die valt niet, maar we hebben gespeeld om te winnen. Dan geef je ook nog wel eens wat ruimte weg. En daar profiteerde JOS uiteindelijk van.’

MSC Zondag 1 speelt komend weekeinde weer thuis. Op 9 oktober is om 14.00 uur Dieze West uit Zwolle te gast.