MSC voetbalt volgens trainer Bas Bijen met de week beter, maar de verdiende beloning in de vorm van drie punten blijft al enkele weken uit. Ook gisteren weer in het uitduel tegen vv Alverna. In Wijchen kreeg MSC voor rust vijf goede kansen, had de wedstrijd moeten beslissen, maar doet het niet. Gevolg: na rust wordt een 2-1 voorsprong weggegeven en uiteindelijk mag MSC de handen dichtknijpen dat het een punt overhoudt aan de wedstrijd.

Met aanvoerder Kaj van Duuren op de bank startte MSC aan het belangrijke duel met Alverna dat dit seizoen ook in de onderste regionen van de Hoofdklasse bivakkeert. In een redelijke eerste helft weet MSC vijf goede kansen te creëren. Wanneer de eerste achter doelman Aria Hashemi belandt, brengt Nick Koster in de 30e minuut de stand op 1-1. Yannis Ngola heeft dan in de 25e minuut al 1-0 gescoord voor de thuisploeg. De Meppelers hadden op dat moment al op een voorsprong moeten staan. Vier minuten na de gelijkmaker, geeft Justin Benjamins MSC waar het op dat moment recht op heeft: een voorsprong. Hij tekent volkomen terecht de 1-2 aan.

Het trainersduo Scherpen/Bijen hamert er in de rust op dat het belangrijk is om er ‘eentje bij te maken’. Dat lukt niet en Alverna neemt het initiatief over in de wedstrijd. De 2-2 van Gaetan Klaassen die halverwege het tweede bedrijf valt, is dan ook terecht. Uiteindelijk is MSC blij met een puntje. Bas Bijen kan door ook mee leven. ‘Voor rust zijn wij voetballend beter, na rust Alverna. Op dat moment moeten wij terug, maar geven uiteindelijk toch weinig weg. We groeien echt, maar moeten leren onszelf te belonen. Dat hebben wij vorige week en vandaag niet gedaan.’