20161106_082540De technische staf van MSC zag vanaf de eerste minuut dat de Meppelers er vanmiddag zin in hadden. Op een pass van Mels Huisman was het Guido Meeuwes die de bal hard tegen de touwen werkte, 1-0. In de 12e minuut was Ralph Jonker zeer scherp, een misverstand tussen de keeper en de laatste man werd meedogenloos afgestraft, 2-0. Het publiek ging er goed voor staan en zag dat Guido Meeuwes een dot van een kans niet verzilverde, hard schoot hij in het zijnet waar hij misschien beter de bal terug had moeten leggen, maar ja, welke spits is niet zelfzuchtig? Deed SC Espel dan helemaal niets? Dat was niet helemaal waar, in de 30e minuut werd de bal via een folley net over geschoten. Een kwartier voor tijd was het wederom Mels Huisman die met een mooie steekpass Wesley Bezemer een vrije doortocht bezorgde. De rechtsback  van Espel trok aan de noodrem (gele kaart) waardoor de bal op elf meter kwam te liggen. Met een Panenka-achtige strafschop bereikte Mels Huisman de lat en ook Wesley Bezemer  deed dit in de rebound. Maar uit de daaruit ontstane hoekschop maakte aanvoerder Tim Veenema de 3-0.

Gelijk na de thee was het “man off the match” speler Lars Padding die met buitenkantje rechts de lat bereikte. Jeffrey de Ruijter en Bart-Jan Smid werden binnen de lijnen gebracht om het team van meer dynamiek te gaan verzorgen. In de 60e minuut werd nog een terecht doelpunt van Wesley Bezemer onterecht afgekeurd. Toch moest men tot de 80e minuut wachten voordat er weer gejuicht kon worden. Met een uitbraak van Wesley Bezemer werd Jeffrey de Ruijter bereikt, die vervolgens de bal achter de keeper schoof, 4-0. Vijf minuten later was het Mels Huisman die de eindstand op 5-0 bracht. De tegenstander maakte het de Meppelers vanmiddag niet erg lastig. Heskamp en Ganzinga waren na afloop tevreden omtrent het vertoonde spel, maar zegt Heskamp “we moeten wel scherp blijven en dat onderschatting niet om de hoek komt kijken, maar dat is een mooie taak voor ons”

Volgende week komt SC Ens op bezoek in Meppel, aanvang 15.00 uur.