Kumaran Devindran Pillay is geboren op 5 augustus 1977 in Verulam, Durban (Zuid Afrika). In het ouderlijk huis waren naast vader en moeder nog een zus (54) en twee oudere broers (52 en 48). Na de scholen Mounthaven Primary (lagere school) en Mountview Secondary (voortgezet onderwijs) ging Kumaran op zijn 18e studeren aan de Durban University of Technology voor Doctor of Chiropractic met een speciale interesse in Sports Blessures.

Hoe was je jeugd?

Vanaf zijn zesde heeft Kumaran veel aan sport gedaan t.w. voetbal, volleybal en cricket. Deze sporten werden op een vrij hoog niveau gespeeld en hij was altijd de aanvoerder van een team. Tijd voor vrouwelijke relaties was er niet. Kumaran had veel vrienden in Durban, iets wat niet verwonderlijk is gezien zijn positiviteit en enthousiasme.

Daarna?

In 2008 heeft hij Zuid Afrika verlaten om naar London, Engeland te gaan om daar vervolgens een studie te gaan volgen aan de Back To Health Chiropractic Clinic. Deze kliniek was nauw verbonden aan de jeugdspelers t/m 18 jaar bij Arsenal, Chelsea, West Ham United, Crystal Palace and Manchester United. Door het overlijden van zijn moeder is hij in 2009 terug gegaan naar Durban om de familie bij te staan. In 2011 is hij afgereisd naar Maleisië, hoofdstad Kuala Lumpur, om aan de International Medical University, les te geven aan studenten die eveneens chiropractor of huisarts wilden worden.

Zijn grote liefde Noraini Binti Husin Jamal, een 31-jarige kinderpsycholoog, ontmoette hij hier, waar beiden vrijwilligerswerk deden bij een instelling in Kuala Lumpur voor daklozen (eten geven en wat verder nodig was qua behandelen). Hun liefde werd bezegeld met een huwelijk op 13-04-2013.

In 2014 kwam Kumaran in contact met Wolter Otten, eigenaar van een aantal RugZorgKlinieken. Deze man zag in Kumaran een uitstekende directeur voor zijn nieuwe vestiging in Meppel. Nadat Kumaran en Noraini enthousiast werden ging het kersverse echtpaar, zonder een keer in Meppel te zijn geweest, de uitdaging aan en vertrok het tweetal met elk twee tassen aan kleding naar Nederland. Op Schiphol werden ze goed ontvangen, RugZorgKliniek had al de benodigde documenten geregeld, en ze werden naar Meppel gebracht om vervolgens een huis te betrekken aan de Van Ewijcksingel.

In april 2016 kochten ze hun eerste huis in Jan Steenstraat, Meppel. Kumaran is blij dat ze de stap hebben genomen, de kliniek draait hartstikke goed. Op het moment is Kumaran  bezig met een studie Diploma in Football Medicine bij de FIFA en met een studie Sports and Exercise Medicine Diploma en Masters bij de University of South Wales, United Kingdom.

Hoe ben je bij MSC gekomen?

Ik had mezelf aangemeld bij FC Meppel, maar die hadden geen interesse in mijn diensten. Ik kwam in contact met MSC via een patiënt van mij, Joris van Unen. Ik had een gesprek met zijn vader Gert en Roel Kalsbeek, daarna werd ik omarmt door MSC. Ik kwam in het team van Harry Donker en Pascal Mulder, C4. We eindigden in 2015 op de tweede plaats, maar we scoorden wel de meeste goals. Ik was blij dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen.

Hobby’s

We zijn beide gek op films en proberen elke week een bezoek aan de bioscoop te brengen. Daarnaast uiteraard voetbal en golfen is ook een grote hobby van mij.

Vakantie

Onze ideale vakantie ligt in

  • Olbia in Italië of Acheh in Indonesië. De combinatie van mensen, cultuur, lekker eten, natuur en omgeving komen hier perfect bij elkaar.

Ambities / Doelen

  • Mijn wens is dat mijn vrouw binnen zes maanden borstkankervrij is. Op dit moment zit ze volop in de behandeling.
  • Voor 31-12-2016 wil Kumaran eigenaar zijn van RugZorgKliniek.
  • Voor het WK van 2022 wil hij als Sports Chiropractor aan de slag gaan bij het Nederlands Elftal. Hij denkt van grote waarde te kunnen zijn.
  • Voor het einde van zijn leven wil hij ook nog aan de slag als Sports Chiropractor bij Ajax and Manchester United.

Doelen MSC

  • Beste club van Drenthe te worden.
  • Met MSC in de eredivisie te gaan spelen.
  • MSC Zondag 1 handhaving in de hoofdklasse.
  • MSC Zaterdag 1 kampioen van de 5e