MSC pakte onder het trainersduo de tweede overwinning en klom naar de achtste plaats in de hoofdklasse A. Maar de verschillen tussen plek acht en de veertiende positie zijn klein om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. JOS staat bijvoorbeeld twaalfde op drie punten van MSC. Het leek na een kwartier mis te gaan voor MSC. Een te korte terugspeelbal werd opgepikt door de inmiddels 37-jarige Amsterdamse spits Patrick Lokken, maar die stuitte op MSC doelman Bram Tijink. De rebound, een lange stift van Raymond Fafiani, was een prooi voor MSC verdediger Alex Zomer.

Strafschop

MSC antwoordde met een schot van Jos Fidom dat net over ging. Na 23 minuten drong Nick Koster het strafschopgebied in en JOS doelman Raymond Dirven stuitte Koster onreglementair. Justin Benjamins benutte de penalty: 1-0. JOS Watergraafsmeer kon er weinig tegen over stellen. Lokken had een kopballetje in huis dat door Tijink simpel gepakt werd. De MSC doelman keek daarna nog een schot van Fafiani over.

Niet hoogstaand

Na rust was het meer genieten van het mooie weer dan het spel dat op de mat gelegd werd. Beide ploegen grossierden in afzwaaiers en foute passes. De Amsterdammers hadden nog wel de beste mogelijkheden met een kopbal van Lokken die naast ging en een kopkans van Reggie Schaap op de buitenkant van de paal. MSC had tussen de kopballen door nog wel een mooie aanval in huis. Benjamins bediende Joel Huiskes die de achterlijn haalde, maar er was niemand op tijd meegekomen om af te drukken. In de slotfase probeerde JOS Watergraafsmeer het wel, maar alles werd opgeruimd, met name door een zeer ijverige Kaj van Duuren.

“Het was niet hoogstaand, maar we hebben wel keihard gewerkt”, aldus Brandsma na afloop met de vertrouwde winnaarssigaar in de mond. “Er moest een team staan en er stond een team”. “De spelers hebben een winnaarsgedrag laten zien”, vulde Blom Brandsma aan.

Trainerswisseling pakt goed uit

Het besluit van MSC om het trainersduo Herman Scherpen/ Bas Bijen opzij te zetten en Brandsma en Blom terug te vragen lijkt vooralsnog een juiste. “Het is natuurlijk niet leuk om zo’n beslissing te nemen”, zei MSC voorzitter Arjan Jonkers. “Maar er moest iets gebeuren. Misschien degraderen we alsnog, maar dan kun je niet zeggen dat we niks geprobeerd hebben”.

“We moesten eerst onderling overleggen en met d’Olde Veste (waar Blom en Brandsma trainer zijn) en ook met onze partners thuis”, aldus Blom. “Als iemand het vraagt, helpen we graag. We hebben zes hele mooie jaren bij MSC gehad. Olde Veste was heel loyaal, maar het is wel heel druk. We staan nu elke dag op het voetbalveld”.

Bron: www.tweenul.nl/Andor Heij