Ze zien vanaf de eerste minuut twee aanvallend ingestelde teams. In het eerste kwartier was VENO duidelijk de betere ploeg en wisten de Meppelers geen raad met het offensief. Het was maar goed dat Mark Holterman goed stond te keepen op de inzet van Brian Nieweg, want anders had het maar zo al een voorsprong kunnen zijn voor de ploeg uit de kop van Overijssel. “We zitten hier heerlijk” zeggen ze tegen elkaar. Ze zien de ploeg van trainer Yves Heskamp steeds beter in de wedstrijd komen. Na 30 minuten spelen zien de Paddinkjes dat Tim Veenema de bal middels een vrije trap achter de keeper plaatst, 0-1. Tim die eerder een uiterst discutabele gele kaart kreeg van scheidsrechter Pultrum uit Oosterwolde. “Schijnbaar was het toch een lastige bal voor de keeper’, aldus oma. VENO zit in deze fase niet in de wedstrijd en is tegen zichzelf aan het voetballen en dat is mede de verdienste van Msc. De Meppelers verzuimen echter de voorsprong uit te bouwen.

In de rust genieten de twee oudjes van een heerlijke frisdrank en wordt de eerste helft geanalyseerd. “Kom Bart, we gaan weer naar buiten” zegt oma. De twee nemen weer plaats op hetzelfde plaatsje, maken nog een praatje met de grensrechter. Oma merkt op dat de spelers van VENO er niet zo oud uit zien. Als ze goed kijkt merkt ze ook op dat beide ploegen ongewijzigd aan de tweede helft gaan beginnen. VENO begint gretig, duidelijk op zoek naar in ieder geval de gelijkmaker. Het spel wordt harder en de scheidsrechter moet vaker naar zijn borstzakje grijpen om de gele kaart te tonen, in totaal zou hij er zeven tonen deze middag. Na een  uur spelen zien opa en oma, Frank Mol voor de tweede keer aan de noodrem trekken waardoor hij vroegtijdig mag gaan douchen. Maar met tien man kreeg de Meppeler ploeg de beste kansen, kleinzoon Lars Padding met een kopbal op de binnenkant van de paal en Mels huisman die vrij voor de keeper kwam te staan. Helaas voor beide geen goal. Na 70 minuten spel is het goaltjesdief Brian Nieweg van VENO die via de rebound voor Mark Holterman verschijnt en de 1-1 binnenschiet. En zo zien opa en oma Padding dat beide ploegen elkaar in evenwicht houden en tevreden moeten zijn met een punt. Middels deze uitslag is concurrent Sleat kampioen geworden in de 5e klasse D

Na he laatste fluitsignaal lopen ze met z’n tweeën naar de kantine en nemen als afsluiting nog een heerlijke bal gehakt. Ze hebben een leuke voetbalmiddag gehad en gaan, na de bal, tevreden huiswaarts.