Toch begon de ploeg uit Huissen goed. Na een fraaie actie in de tweede minuut van Keverly Albertus werd Wessel van der Horst in stelling gebracht en de spits schoot raak: 1-0. MSC kwam na 19 minuten terug toen Justin Benjamins na een individuele actie binnen knalde: 1-1.

Na 23 minuten kwam MSC zelfs op voorsprong. Een vrije trap van Lennart Nijholt kwam op het been van Danny Bijlsma en die liet RKHVV doelman Jop Hemink kansloos: 2-1. Bijlsma had nog een kopbal in huis die wel door Hemink werd gekeerd. RKHVV kwam na 33 minuten weer langszij. Een snoeiharde vrije trap van Jelmer Goedhart werd nog net door Van der Horst getoucheerd: 2-2. Joel Huiskes en Benjamins kregen nog kansen op een nieuwe Meppeler voorsprong, maar die misten het doel.

MSC sterker

Drie minuten na rust kwam die voorsprong van MSC er wel toen Benjamins van dichtbij raak schoot: 3-2. MSC was veel sterker en kreeg enkele mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen, maar moest tot de 74e minuut wachten. Bijlsma gaf de vrije trap die door Huiskes werd teruggelegd en Benjamins knalde zijn derde van de middag binnen: 4-2.

De van Berkum overgekomen Mehran Ali Pour Asli kreeg twee enorme kansen op de vijfde. De eerste werd gestopt door Hemink en de tweede werd van de lijn gehaald door Leon Pruis. Uit het niets viel de 4-3. In de 84e minuut nam Pruis een vrije trap en invaller Bas Witjes kopte geheel vrijstaand binnen. RKHVV drong nog even aan, maar verder dan een inzet van Thom Boelen recht op MSC doelman Robin Kist kwam de Gelderse ploeg niet.

Lekkere winst

“We begonnen de eerste helft dramatisch”, aldus Justin Benjamins van MSC. “Gelukkig maakten we snel de gelijkmaker. In de rust hebben we een persoonlijke uitleg van de trainer gehad, maar we hebben eigenlijk niks veranderd. Het ging daarna wel heel goed”. Met drie doelpunten was Benjamins uiteraard de man van de wedstrijd: “Dat maakt me niet uit, als we maar drie punten hebben. Dit was een lekkere overwinning”, aldus Benjamins.

Middenveld

“Bij hun lag veel ruimte achterin, waardoor je snel de eindpass wilt spelen”, verklaarde trainer Berry Zandink van MSC de zwakke start. “Je krijgt daardoor een lang veld en geen goed middenveld en je verovert geen tweede ballen. Na 20 minuten kregen we het middenveld in handen en hadden hun eigenlijk nog meer pijn kunnen doen”.

Slechte defensie

“We spelen twee wedstrijden, we scoren vijf keer en krijgen er acht tegen”, baalde RKHVV trainer Frans Koenen van de tegentreffers. “We worden niet weggespeeld, maar we leiden het zelf in. Het is niet alleen de defensie, het is een heel team gebeuren. We krijgen ze te makkelijk tegen en daar iets aan doen is de eerste prioriteit.”

“We zijn er als team beter op geworden”, vindt Koenen. “Maar als je voor Sinterklaas speelt gaat het mis. Op dit niveau moet je geen domme dingen doen. We hebben nieuwe spelers die op een lager niveau of bij de profs actief waren. Daar is het misschien iets speelser, maar dit is grote mannen voetbal. Het moet beter, want anders sta je straks op een plek waar je niet wilt en niet hoeft te staan”.

Mentaliteit

“We hebben een mooie ploeg met frisse spelers met kwaliteit”, zegt Zandink over het MSC van dit seizoen. “Maar het mentale aspect is belangrijk. Vorige week kregen we onnodige doelpunten tegen en de spelers zeurden en zanikten tegen elkaar. Dan maak je elkaar alleen maar minder dan beter”.

Daarom werd er deze week met de spelers gesproken en volgens Zandink met resultaat: “De start was vanmiddag onbegrijpelijk, maar we hebben wel geleerd dat we daardoor niet van het padje af moeten raken. Verdedigend moet het nog stabieler worden en voorin hebben we jongens die de baas zijn op soms individuele kwaliteit of kracht. We kunnen spektakel brengen en dat hebben we vanmiddag laten zien.”

Bron: www.tweenul.nl

Foto’s: Leo de Harder ©