Harry van den Berg gaat in het nieuwe seizoen Arjan Boscchaart assisteren als trainer van MSC-Amslod JO19-1. Van den Berg is geen onbekende in het Meppeler voetbal. Ook was hij de laatste jaren vaak als aandachtig toeschouwer te vinden langs de lijn bij MSC.

 

Even voorstellen…

Het voelt een beetje raar om tijdens een periode van een anderhalve meter samenleving als gevolg van het verschrikkelijke covid-19 virus iets te schrijven over voetbal. Gelukkig mogen de jeugd en seniorenteams weer voorzichtig sporten en dus ook weer met elkaar trainen. Nu eerst maar even mijn naam dan. Ik ben Harry van den Berg, geboren en getogen in Meppel. Werkzaam in het voortgezet onderwijs waar ik werk met kinderen met zowel een leerachterstand als sociaal-emotionele problematiek.

Komend seizoen mag ik samen met Arjan Bosschaart en Hans Rodenhuis in de rol van assistent-trainer de begeleiding vormen van MSC 19-1. In het verleden ben ik trainer geweest van diverse standaard teams in de jeugdopleiding van MVV Alcides. Daar ben ik in 2016 mee gestopt. Ik wilde niet meer de verplichting van het minimaal 2 keer trainen en de begeleiding op zaterdag.  Vervolgens na 2016 als lid van VTZ binnen Alcides heb ik mijn steentje mogen bijdragen om de jeugdopleiding daar naar een hoger niveau te tillen.

Waarom nu dan wel weer het veld op? Het aanstekelijke enthousiasme van Arjan en Hans heeft mij doen besluiten om samen weer tijd en energie te steken in de ontwikkeling van een groep jongens die ook dat doel voor ogen heeft. Dit op zowel  voetbaltechnisch – tactisch – als pedagogisch gebied. Jongeren iets meegeven waar ze ook in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen. Ik heb er ontzettend veel zin in en verwacht met MSC 19-1 een plezierig en succesvol seizoen, waarin iedere individuele speler, binnen het teambelang, een mooie ontwikkeling door zal maken. Hopelijk zien we elkaar snel weer op het sportpark.

 

Met sportieve groet,

Harry van den Berg