MSC 1 klimt langzaam richting de top in de zaterdag 5e klasse G. Zaterdag werd in Meppel vv Nagele opzij gezet. Na 90 minuten stond er een 4-0 eindstand op het scorebord.

Tegen de nummer 2 van de ranglijst opende MSC wat nerveus. Het had veel balverlies tot gevolg. En omdat de omschakeling bij MSC niet helemaal vlekkeloos verliep, waren de eerste twee gevaarlijke momenten dan ook voor Nagele. De polderploeg benutte de kansen niet en zo kon Jesse Bakker na 20 minuten uiteindelijk de openingstreffer maken: 1-0. Voor rust kreeg MSC nog enkele kansen waarvan de grootste voor Max van Dijk was. Hij mocht alleen op de Nagele-doelman af. Van Dijk dacht de bal langs de uitkomende doelman te schieten, maar schoot ook langs de paal.

Na rust bleef MSC de betere en ploeg, maar de uitvallen van Nagele bleven gevaarlijk. Even leek het er op dat de gelijkmaker ook gescoord werd door de polderploeg, maar op advies van grensrechter Henk van Egten werd het doelpunt van Thijs Engelchor toch afgekeurd wegens buitenspel. Om het verschil te maken moest trainer Bernard Koning toch Soufiane Elkadouri brengen. Hij was het ook die de wedstrijd definitief besliste. De aanvaller die buiten de basis was gelaten, scoorde 2-0 én 3-0. Lotfi Elkhatari bepaalde de eindstand op 4-0.

Voor Nagele betekende de 4-0 nederlaag de eerste competitienederlaag in liefst 978 !!! dagen. De polderploeg verloor sinds 25 mei 2019 20 competitiewedstrijden op rij niet.

Zaterdag om 14.30 uur speelt MSC 1 in Belt-Schutsloot tegen SVBS’77 van trainer Arjan Zomerdijk.