Het is vandaag, 26 april 2022, een bijzondere dag. Het is de dag van de Lintjesregen, de Algemene Gelegenheid tot verlening van Koninklijke Onderscheidingen ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. En de regen is dit jaar ook neergedaald bij MSC, want één van de 14 decorandi is Klaas Drenth. Hij kreeg in het bijzijn van echtgenote Leida de versierselen opgespeld die horen bij de onderscheiding lid in de Orde van Oranje Nassau.
Tijdens de zogenaamde lintjesregen worden mensen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving in het zonnetje gezet.
Lid van Verdienste van MSC, Erelid, drager van de gouden MSC-speld, drager van de gouden KNVB-speld en nu dus ook lid in de Orde van Oranje Nasssau. Een terechte waardering voor Klaas Drenth die meer dan vijftig jaar heeft klaargestaan voor onder meer onze vereniging.
 
In zijn toespraak memoreerde burgemeester Richard Korteland van de gemeente Meppel aan de vele taken die Klaas in meer dan vijf decennia vrijwillig op zich heeft genomen. Klaas begon in 1979 bij MSC als vrijwilliger. In de jaren die daarna volgden was hij jeugdtrainer en jeugdleider, lid van het jeugdbestuur en later voorzitter van de jeugdafdeling. Leider van het tweede elftal, lid van het hoofdbestuur, omroeper en meer dan 20 jaar wedstrijdsecretaris voor de jeugd en senioren. Daarnaast was Klaas één van de oprichters van volleybalvereniging Oosterboer. Hij speelde niet alleen bij deze vereniging, ook was hij de eerste trainer en lang scheidsrechter. Vanaf 1986 tot 2011 is hij vrijwilliger in verschillende rollen geweest van Stichting Euro Jeugdvoetbal Meppel (Drenthe Cup). Aan dit toernooi nemen duizenden kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar uit verschillende Europese landen deel. Tot slot was hij vrijwilliger bij de Stichting Drentse Fiets4Daagse voor de startplaats Meppel. Hij was samen met heel veel andere MSC’ers, onder leiding van zijn echtgenote Leida, medeverantwoordelijk voor de warme maaltijden van de deelnemers aan de vierdaagse.
 
Omdat wij als bestuur de benoeming van Klaas niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan, bieden wij Klaas en Leida vanmiddag een receptie/felicitatiemoment aan. Van 16.30 tot 18.30 uur is iedereen die Klaas wil feliciteren van harte welkom in ons clubhuis. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.