Vanmiddag moest het A1 team van M.S.C. A1 dus aantreden voor de derby tegen Alcides A1
en met het vertrouwen op zak van de afgelopen wedstrijden ging men al lopend naar de buren
om om half drie de wedstrijd te voetballen.
 
Uiteraard was het vooraf eerst weer appelkruimeltaart eten die deze keer werd meegenomen door Rene Koezen en wederom smaakte het naar de volgende taart. Sinds het in het leven roepen van deze taart-competitie heeft het team zoals eerder reeds is vermeld gewonnen van de nr 1 (Emmen) en de nr 2 (Staphorst) van deze competitie. Dus blijkbaar zitten er in deze taarten ingredienten die goed aanslaan bij de spelers van M.S.C. A1. als ze een topwedstrijd moeten leveren.
 
Deze derby is altijd een wedstrijd op zich en kenmerkt zich vaak net zoals andere belangrijke derby’s (o.a de bekende klassiekers Ajax-Feijenoord , Barcelona -Real Madrid , Veno-Kraggenburg etc.) als wedstrijden waarbij de spanning
vaak groter is dan de schoonheid en uitvoering van het spelletje.
 
In de eerste helft waren de ploegen nagenoeg gelijkwaardig waarbij M.S.C. iets dreigender in de aanvallen was . Vooral als Alcides balverlies leed en M.S.C. de omschakeling van balbezit tegenstander naar eigen balbezit snel uitvoerde. Uit een van deze aanvallen kreeg M.S.C. een corner waarbij de bal plotseling voor de voeten van Rene Koezen terecht kwam die m.b.v. een Alcideaan de 1-0 inschoot. Als het team lekker draait dan zit ook vaak alles mee in een wedstrijd en een van de vele voetbalcliche’s die je hierbij dan vaak hoort is  “geluk dwing je af”.
 
Na de pauze werd er gretiger dan in de eerste helft gevoetbald echter dit was van korte duur en ging men al weer snel over op de automatische piloot en deed M.S.C wat het moest doen nl. de voorsprong verdedigen en Alcides deed wat het moest doen nl. proberen een doelpunt te forceren. Een van de wapenfeiten van M.S.C. was dat Kor van der Meulen in zeer kansrijke positie hard in aanraking kwam met de keeper van Alcides en K.O. ging en hierna het veld moest verlaten. Voor deze ongecontroleerde actie van de keeper kreeg deze slechts geel. 
 
Doordat beide ploegen niet meer scoorden in het verdere verloop van de wedstrijd waren het de spelers van M.S.C.  A1 die de overwinning vierden.