MSC A1 heeft een goede stap gezet voor handhaving in de hoofdklasse door met 2-3 te winnen van Germanicus A1.
Er stond veel op het spel bij winst zou het gat met de nr 11 Germanicus 11 punten worden en 6 punten op de nr 10 Dalen, de wedstrijd was meer spannend dan goed MSC liet Germanicus het spel maken aan beide kanten waren er wat kansjes.
Na ongelukkig balverlies op het middenveld kon een speler van Germanicus alleen op het doel afgaan Rik probeerde hem volgens velen correct af te stoppen net binnen de 16 meter, maar de scheids gaf wel of niet terecht een strafschop deze werd koel benut door de speler van Germanicus 1-0.
MSC A1 liet zich wat aftroeven maar kon toch voor rust nog 1-1 maken nadat een voorzet goed werd ingekopt door Sven en Mirhan de bal eenvoudig kon binnen lopen 1-1 bij rust.
De opdracht voor de 2e helft was om toch wat eerder druk te zetten op de helft van de tegenstander. MSC begon ook goed maar gaandeweg de 2e helft begon Germanicus toch wat meer te drukken maar MSC bleef overeind en in 1 van de counters vlak voor tijd kon Mirhan vrij door lopen op de keeper en beheerst de 1-2 binnen schieten .
Het werd nog billen knijpen voor MSC omdat het klokje van de scheids langzamer liep dan die van de begeleiding van MSC . Germanicus bleef drukken maar ja wij zijn de ideale counter ploeg, want Sven kon de bal op het middenveld onderscheppen en op links goed doorkomen tot in de 16 meter waar hij de bal keurig afgaf aan invaller Sebastiaan die bekwaam scoorde 1-3 !
Tijd scheidsrechter nee hoor …..nog even Germanicus de 2-3 laten scoren en ja eindelijk tijd 3 punten in de knip de eerste stap is gezet zaterdag met een goed gevoel naar DZOH in Emmen .

Opstelling :
                           Ritzo
             Ruben, Rik , Sil, Rutger,
    Arjan(Sebastiaan)Luc, Sven, Sacir,
         Timon(Jelmar) Mirhan(Demy)

D1 veel succes tegen Alcides zaterdag !!!

Jan Mulder

Nagekomen verslag MSC A1-KZC A1

Hoofdklasser MSC A1 gelijk tegen KZC 2-2

Na het gelijkspel van vorige week tegen onze buren , was er dit weekend weer een gelijkspel tegen angstgegner KZC A1 uit Klazienaveen.
De ploeg uit Klazienaveen kan van iedereen winnen het is een gedreven team met veel enthousiasme en teamgeest het voetbalde ook stukken beter dan voor de winterstop ,MSC A1 was gewaarschuwd.
De opdracht was om de tegenstander niet in het spel te laten komen, dus vroeg druk zetten op hun verdediging was de opdracht .
Binnen 4 min kwam MSC al op voorsprong Arjan Mulder werd op de 16 m goed aangespeeld door Mirhan, en Arjan ging alleen op de keeper af en scoorde , de scheids wijst naar de stip maar gaat nog even naar de grens van KZC en op appel van de grens geeft hij buitenspel.
De voorwaartsen van MSC kregen nog een aantal goede kansen maar konden niet tot scoren komen en zoals zo vaak wanneer MSC de trekker niet over haalt, scoort de tegenstander zo ook nu na knullig uit verdedigen aan MSC kant 0–1.
KZC kreeg zodoende meer grip op de wedstrijd MSC werd onzekerder, maar knokte zich toch vlak voor rust terug in de wedstrijd na goed doorzetten van Mirhan die de gelijkmaker scoorde 1-1.
Na rust werd Luc uit de spits gehaald en naar het middenveld gezet , hierdoor ging Sven naar de spits, hierdoor kwam er voorin meer dreiging en het middenveld had meer balbezit, MSC combineerde wat makkelijker dan voor rust, de ploeg uit Klazinaveen moest wat vaker aan de noodrem trekken tot op het randje, al binnen 10 min na rust kwam MSC op een tot op dat moment op een verdiende 2-1 voorsprong , na een uitstekend driehoekje tussen Sven , Arjan en Luc kon Luc de keeper omspelen en beheerst scoren, een verdediger van KZC probeerde nog met z`n handen de bal tegen tehouden .
Maar zeg nooit dat de buit binnen is tegen de mannen uit Klazienaveen het spel golfde op en neer met ook kansen aan beide kanten , toch kreeg MSC de deksel op zijn neus , NIET uit een aanval maar een standaard situatie gooide roet in het eten een vrije bal aan de zijlijn ter hoogte van 16 meter zijlde langs Rutger en verbouwereerde Ritzo  2-2 ! een toch wel juiste uitslag tegen deze lastige ploeg, een puntje uitgelopen op de concurrenten , we zijn er nog niet maar in de 2e periode nog maar 1 keer verloren het geeft een goed gevoel naar de 4 finale`s die nog gaan komen .

Opstelling MSC A1           doel  :                    Ritzo Ritzema
                             verdediging  : Calvin Adema Sil Kreulen Rik Joustra Rutger Laterveer
                             middenveld  :        Ruben Huisman   Sven Lefferts    Chakir
                             aanvalllers   :  Mihran              Luc v/d Logt          Arjan Mulder