Anders dan de einduitslag (4-1) doet vermoeden verliep de eerste helft verre van vlekkeloos. Gezien de kansverhoudingen had het ook minstens gelijk kunnen staan tegen een goed spelend Noordscheschut. Vreemd dat deze ploeg zo laag staat. Vergeleken met de tegenstander van vorige week, Hoogeveen, speelde deze tegenstander stukken beter; ondermeer keeper Knol, paal en lat voorkwamen dat de 2-0 voorsprong met de rust gelijk werd getrokken.
Het leuke deze middag was wel dat er nu ook spelers scoorden die dat anders niet zo vaak doen. Na de intikker van Rob Colenbrander, 1-0, was het middenvelder Joost van Greunsven die vlak voor rust de 2-0 aan liet tekenen. Met een gerust hart konden de A1 supporters aan de warme koffie want de 2-0 voelde als een cadeautje op deze carnavalszaterdag.

Na de rust leek al spoedig dat de wedstrijd was gespeeld. De dynamiek was weg bij Noordscheschut en onze verdedigers en middenvelders kregen meer vat op het fysieke maar sportieve spel van de tegenstander. Het was verdediger Chris Elpenhof die met een prachtige kopbal uit een vrije trap van Sven Lefferts de 3-0 scoorde. Altijd mooi om te zien zo’n kopdoelpunt en dan ook nog van Chris Elpenhof. Chris Elpenhof speelde voor de rest ook een degelijke wedstrijd.
Het was uiteindelijk B1 speler en “A1 debutant”,  Bjorn Lefferts, die met een strak schot de wedstrijd helemaal op slot gooide :4-0.
Dat het uiteindelijk 4-1 werd na slordig uitverdedigen is natuurlijk alleen voer voor de wedstrijdstatistieken.
Het biertje na afloop smaakte weer lekker; 6 punten uit de laatste 2 wedstrijden doet een ieder goed. Prima mannen!

Volgende week geen competitiewedstrijd vanwege de voorjaarsvakantie. Wellicht tijd om weer eens aan de teamspirit en -sfeer te gaan werken; wokken of zo?