Oostenburg A1 bleek een goed voetballend team te zijn met een aantal felle kuitenbijters. De 1e helft had deze ploeg een veldoverwcht maar tot echte grote kansen kwam het niet. Doelman Ewout Knol regeerde over z’n strafschopgebied en MSC A1 counterde er als vanouds op los en kreeg een aantal 100% kansen. Uit een van deze counters scoorde Sven Lefferts fraai de 0-1 voor MSC. Eigenlijk had de marge wat hoger kunnen en moeten zijn ivm de te verwachten conditionele terugval bij MSC.

De 2e helft startte voortvarend voor MSC. Sven scoorde uit een afgeslagen corner het 2e doelpunt. Oostenburg bleek vervolgens niet een verslagen ploeg die het er bij liet zitten. Integendeel, met veel energie werd ons A1 teruggedrongen op eigen helft en werd de 2-0 voorsprong tenietgedaan; 2-2 in de 75e minuut via een vrije trap van 35 meter afstand. Een nederlaag hing op dat moment in de lucht. Wissels brachten bij MSC nieuwe spirit in de ploeg. De goed ingevallen Bart Meyer werd na goed doorzetten in de punt van het strafschopgebied onheus bejegend door de doelman van Oostenburg; een zeer domme overtreding maar wel een strafschop voor MSC! Sven Lefferts verzilverde dit buitenkansje: 2-3.

MSC gooide de wedstrijd vervolgens op slot en nam de 3 punten mee  in de voetbaltassen naar Meppel. Een lekker en gelukkig begin voor de jarige trainer Johnny Tanalepy (40!) en zijn mannen.
Volgende week Hoogeveen A1 thuis om 15:00 uur.
Pikant, vanwege de aanwezigheid van onze robuuste MSC 1 verdediger Martijn Doldersum,de trainer van Hoogeveen A1. We kijken er naar uit.