Behoudens de eerste 10 minuten had MSC A1 geen kind aan Ter Apel A1 waar het in de heenwedstrijd met 3-2 van had verloren.
Na zo’n 20 minuten nam A1 het heft in handen door een fraaie goal van Rob Colenbrander. A1 had een groot veldoverwicht maar deed daar vooralsnog niet veel mee. Robert Padding rondde een aanval vlak voor rust doeltreffend af en gooide hiermee de wedstrijd in het slot.
Na de pauze was de wedstrijd definitef gespeeld via een goal in de 47e minuut van, alweer, Rob Colenbrander.Vanaf dat moment werd het koukleumen langs de kant want gedurende lange tijd kabbelde de wedstrijd voort en bleek dat MSC niet echt meer wilde aandringen en Ter Apel niet meer kon. De wedstrijd naast veld 8, FC Meppel – DOS Kampen,  trok regelmatig meer bekijks.
Via de inbreng van de B1’ers Jarie Mooij, Dennis vd Veen en Mels Huisman kwam er weer wat vuur in de wedstrijd. Sven Lefferts en Mels Huisman maakten er 5-0 van in de laatste 5 minuten.
Vermeldenswaard is het goede spel van rechtsback Willem Donders die na geruime tijd weer nagenoeg een volledige wedstrijd op de mat legde.

Volgende week geen competitiewedstrijd, alleen trainen op woensdag. De eerstvolgende wedstrijd is op woensdag 27 maart in Hoogeveen tegen De Weide A1; belangrijk in de race om een periodetitel !
Jille Ganzinga begint na een lange blessureperiode volgende week weer met de looptraining; goed nieuws.

Foto’s: Kees Veelo