Van Jennie Landkroon van FC Meppel ontving de siteredactie onderstaand relaas. Jennie geeft op een mooie wijze weer hoe de maandag voordat de Rijwielvierdaagse begon, of beter gezegd niet begon, er precies uitzag. In de loop van deze dag werd duidelijk en officieel bekend gemaakt dat de Rijwielvierdaagse werd afgelast. Jennie was één van de zeer veel actieve vrijwilligers van dit fietsevenement.

“Maandag 24 juli:
Bij FC Meppel is de kantine al open als ik arriveer, de vrijwilligers zijn allemaal aanwezig.
We zijn er klaar voor, alles lijkt weer te kloppen, de ingekochte goederen komen binnen, de potten en de pannen staan er weer, er kan gekookt worden.
De collega’s van MSC komen hun goederen afhalen, en ook zij gaan er vol overgave tegen aan.
Dan komt er de mededeling dat de Rijwiel4daagse niet van start zal gaan, wegens de te verwachte zomerse temperaturen.(hitte golf).
Verwarring, is nu alles afgelast, moeten of gaan de mensen die al aanwezig zijn en de velden als camping gebruiken ook hun spullen pakken of blijven ze deze week toch in Meppel.
Om +/- 17.30 uur het bericht dat de kampeerders kunnen blijven .
Dit betekent ook dat de beide kantines open blijven als restaurant.
Dinsdagmorgen na het tellen van de verkochte etensbonnen word besloten om de kantine van MSC te sluiten en alleen de kantine van FC Meppel open te houden.
De vrijwilligers van FC Meppel en MSC hebben de hele week goed en met veel plezier samengewerkt en alsnog de gasten van eten en drinken voorzien.

Hopelijk tot volgend jaar en bedankt voor de voortreffelijke samenwerking.”

Jennie