Familie, vrienden, oud-trainers, oud-ploeggenoten en ook tegenstanders uit het verleden kwamen op de wedstrijd af. De waardering voor de oud-speler van Hoogeveen, Zuidwolde, Hollandscheveld en WKE bleek groot. Zo boden Thijs Hendriks en Ivo Richter, spelers van Achilles’29 uit Groesbeek, hem een collage en een voetbalshirt aan en van de eerste selectie van MSC ontving ‘Dollie’, zoals Doldersum door het leven gaat, een ingelijst voetbalshirt met ‘zijn’ rugnummer 15.

“Ik wil iedereen bedanken die hier vanavond aanwezig was, maar ook alle mensen die me in de afgelopen periode hebben gebeld of op een andere manier hebben bericht”, aldus Dordersum kort na afloop van zijn afscheidswedstrijd. “Als je bedenkt wat ik de afgelopen periode te horen heb gekregen, dan ben ik blij dat ik dit nog kan. Ik heb het hele seizoen maar één duel gemist. Ongelooflijk? Ja misschien wel, maar ik ben altijd al een bijzonder mens geweest. Voetbal was én is mijn lust en leven. Eigenlijk had ik het nieuws over mijn ziekte pas na vanavond bekend willen maken, omdat ik graag afscheid wilde nemen met een groot feest. Dat feest wil ik nu nog steeds. Het rouwen kan nog wel als het minder gaat.”

“Hij is gewoon een klasbak. Heel simpel. Als persoon, maar ook als speler in een team”, aldus vader Jan Doldersum. André Paus, trainer van het kampioenselftal van WKE in het seizoen 2008/2009: “Martijn was in het kampioensjaar heel belangrijk. Niet alleen binnen het veld, maar ook daarbuiten. Een echte teamplayer.” MSC-trainer Leo Blom vult aan: “Martijn was een speler met karakter, mentaliteit en doorzettingsvermogen.”

Doldersum speelde vrijdagavond één helft mee met MSC. Na rust droeg hij het shirt van WKE. Het hoogtepunt van de avond kwam vlak voor de indrukwekkende publiekswissel. Doldersum bekroonde zijn afscheidswedstrijd met de mooiste goal van de avond.