Voor Dames 1 stond zaterdag de return tegen Asser Boys op het programma. Thuis werd er verloren met 1-3. Asser Boys is een tegenstander die als collectief van de eerste tot de laatste minuten voor elke meter blijft knokken, voetballend is het niet een hoge vlieger. Zaterdag moesten de dames voetballen onder toeziend oog van M.S.C. Antaris hoofdtrainer Jans Deenen, en eerste elftal keeper Theo Migchelsen.
Het begin van de wedstrijd deden bij team niet veel voor elkaar onder, M.S.C. Anatris was voetballend iets beter, en kreeg ook wat kleine kansjes. Na ongeveer 15 minuten had M.S.C. Antaris de wedstrijd onder controle, en liet goed voetbal zien. Er kwam zelfs kansen. De grootste kans kreeg Tineke Schutte, zij kon alleen op de keepster af gaan. Helaas voor M.S.C. Antaris schot Tineke tegen de keepster aan, dit had gewoon een doelpunt moeten zijn maar de afronding was slecht.
In de 40ste minuut was het raak aan de andere kant. De verder goed spelende Janine Kelder, speelde de bal te zacht terug op de MSC keepster. Een speelster van Asser Boys onderschepte hem en gaf voor. Daar kwam de linkerspits van Asser Boys uit de rug lopen van Marieke Zijlstra, die niet op haar tegenstander lette. Asser Boys één kans en gelijk raak. Dit was ook de rust stand.
Na rust kwam M.S.C. in de 8ste minuut op gelijke hoogte. Het was Michelle Boekweg die vanaf de rechterkant een voorzet gaf op Tineke Schutte, en deze ronde netjes af 1-1. Op de bank hadden we het gevoel dat de dames nu zouden door drukken, maar dat kunnen we beter niet meer doen. M.S.C. Antaris ging vanaf dat moment tegen zich zelf voetballen, geen duel werd er gewonnen, geen pass kwam meer aan er werd niet coach, alleen maar onnodig bal verlies geleden.. Ja, en dan ben je tegen Asser Boys kansloos, deze ploeg blijft gaan en werkt en knokt tot de laatste minuut. Asser Boys kreeg heel wat kansen, het was vooral aan Grietje ten Hoor te danken dat het lang 1-1 bleef.
Doordat het aan de rechterkant bij M.S.C. Antaris niet goed zat, Tamara de Vries moest voor 2 werken, kwamen de dames van Asser Boys er twee keer vrijgemakkelijk door en daar wisten de dames wel raad mee. Uit één aanval scoorde de dames de 2-1 en uit een corner (vrij gemakkelijk weg gegeven) de 3-1.
Gezien de tweede helft een dik verdiende nederlaag voor onze dames, en de complimenten aan de dames van Asser Boys die als team 2 keer 45 minuten er 100% voor gaan.
Joeri de Wolde bedankt voor het vlaggen, de families Deenen, Kelder, Ulrich, Boekweg en Migchelsen voor het supporteren.
M.S.C. Antaris oefent volgende week tegen De Blesse.