Coach Rob van den Brink, die kampte met blessures en een schorsing in de selectie, wist de mannen te motiveren om in ieder geval een puntje in eigen huis te houden, tot aan het einde van de wedstrijd was hier ook alle kans toe. De kou en  regen trotserend begonnen beide teams aan de wedstrijd waarbij beide teams niet voor elkaar onder deden. Emmen B2 verstoorde de opbouw van achteruit waardoor MSC moeite had om de vrije man te vinden. MSC daarentegen wist in de eerste helft vaak de individuele acties in hun voordeel te beslissen. Na 10 minuten was het Dennis van der Veen die een dot van een kans niet verzilverde en de kans op 1 – 0 liet lopen. 10 minuten later was Emmen B2 dat uit een hoekschop vrij makkelijk, door een dekkingsfout, de 0 – 1 liet aantekenen. MSC drong wel aan maar kon de gelijkmaker niet forceren en zo gingen de beide teams naar de warme thee.
Het was duidelijk dat de meppeler formatie er een tandje bij moest zetten om  met opbouw het doel van Emmen te bereiken. De verdediging van MSC had vaak moeite met de voorhoede van Emmen. Na een kwartier in de tweede helft was het de boomlange en sterke spits die probeerde de sluitpost van MSC te omzeilen, deze maakte in zijn actie een overtreding en de tegenstander kreeg terecht een penalty toe gewezen. Deze werd verzilverd en de emmenaren stonden met 0 -2 voor.  Steffan Kuiers en Werner Pol werden in het veld gebracht en het was nu alles of niets voor coach van den Brink. Achterin werd één op één gespeeld en Niels Haze kwam de gelederen voorin versterken. Door deze omschakeling kwam er meer dreiging en met nog 10 minuten op de klok was het Steffan Kuiers die gretig voor 1 – 2 zorgde. Het slot kon beginnen en Emmen voelde dat MSC sterker werd. Kansen genoeg maar helaas werd het verdiende gelijkspel niet bereikt. Eindstand 1 – 2.
Dinsdag a.s. (morgen dus) speelt MSC B1 een competitiewedstrijd tegen FC Meppel B1, aanvang 19.00 uur