Derby’s zijn op zich altijd unieke en beladen wedstrijden waarbij je de spelers niet extra hoeft te motiveren en waar het publiek van beide partijen getrakteerd wordt op een gezonde dosis strijd en vechtlust.
Coach Rob van den Brink had de manschappen om 17.30 uur laten verzamelen op het sportcomplex Ezinge. Na een goede warming-up, gezien de temperaturen geen overbodige luxe, gaf scheidsrechter Pastoor uit Assen het aanvangssignaal. Beide ploegen gaven van meet af aan strijd en gunden elkaar weinig speelruimte. Coach van den Brink had tegen FC Meppel duidelijk een andere strategie bedacht. In elke linie moest gelijk druk gezet worden, de tegenstander weinig ruimte toelatend. De spelers voerden deze opdracht de eerste helft redelijk goed uit. Over en weer kwamen er kansen met als hoogtepunt de volley van de uitstekend spelende Mels Huisman op het houtwerk. De ruststand was dan ook terecht 0 – 0.
Tijdens de thee gaf Rob van den Brink aan om nog meer pressie te willen zetten en de linies breed te houden, dan kwamen de kansen vanzelf. Met deze opdracht begonnen de mannen aan de tweede helft. Enkele spelers van FC Meppel hadden in de eerste helft al zoveel energie geleverd dat het er naar uitzag dat ze dit nooit een hele wedstrijd vol zouden gaan houden. MSC begon de tweede helft vooruitstrevend en na tien minuten was het Mels Huisman die met een fraaie lob Bjorn Lefferts vrij voor de keeper zette die op zijn beurt de 0 – 1 liet aantekenen. De toon was gezet. MSC ging niet achteroverleunen , daar was het nog te vroeg voor, maar ging door op jacht naar de tweede goal. De verdediging o.l.v. Niels Haze en Jari Mooij stond deze middag goed hun mannetje, hun beide secondanten Victor van Saltbommel en Gael Folio gaven de vleugelspelers van FC Meppel weinig ruimte. De altijd moeilijk te verdedigen Bjorn Lefferts gaf na 15 minuten een voorzet op maat aan de man van de wedstrijd Dennis van der Veen die met een mooie kopbal de 0 – 2 maakte. Het middenveld, Ruben Haanemaaijer, Bram Beijer – die in de rust Steffan Kuiers verving – en Mels Huisman leverden ook uitstekend werk in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Na de 0 – 2 werd Willem-Jan Webbink, die veel strijd had geleverd op de rechterflank, vervangen door Cerdy Koning. In deze fase van de wedstrijd ging FC Meppel één op één spelen en schoof er een verdediger mee naar voren. Sluitpost Sam Strijk hield MSC mooi in de strijd maar kon niet voorkomen dat FC uit een corner de 1 – 2 binnen kopte. Het leken nog tien spannende minuten te gaan worden maar na vijf minuten zette aanvoerder Jari Mooij, Dennis van der Veen in de loop vrij voor de keeper, deze maakte het koelbloedig af en liet de eindstand van 1 – 3 aantekenen in het voordeel van de Meppeler Sport Club.