Zaterdag werd de nieuwbakken 3e divisionist (Hoofdklassekampioen in het vorige seizoen) Sneek Wit-Zwart B1 met 2-1 verslagen in een stevig en mannelijk duel. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 2-1 via een penalty van Marcel de Ruiter en een inschuivertje na een rush van Robert Padding.
Afgelopen maandag bleek MSC B1 te sterk voor Olde Veste B2. Voor de rust  scoorden Robert Padding en Chris Elpenhof. Het aantal mogelijkheden was legio maar de uitstekende keeper van Olde Veste voorkwam een handvol doelpunten. Na de thee schoot Rein Schaafsma de 3-1 binnen na een een-tweetje met Mark Lakerveld en was de strijd definitief gestreden.
De eerste wedstrijd tegen FC Meppel B1 moeten we maar vergeten gezien het grote aantal afwezigen en ongetrainden.
B1 heeft deze week een prima indruk achtergelaten bij zijn (of is het “haar”?) aanhang. Komende zaterdag zal het tegen kampioenskandidaat Genemuiden B1 een zware dobber worden maar na de 1e volledige trainingsweek lijkt B1 op de goede weg en kijken we alvast vooruit. Handhaving in de Hoofdklasse is een eerste voorzichtige doelstelling. Gaandeweg het seizoen kunnen de ambities natuurlijk verschuiven. Het “gevoel” is in ieder geval goed en de groep om het B1-team van ouders en verzorgers is zeer betrokken.