Het was in de 1e helft tegen HZVV B2 overigens te merken dat de echte wedstrijdscherpte ontbrak ondanks een sterk veldoverwicht en goed voetbal “tot aan de 16”. Het feit van een mindere concentratie leidde ondermeer tot een misverstand tussen onze verdediger en de keeper: 0-1 voor HZVV. HZVV had verder weinig in de melk te brokkelen op deze waterkoude zaterdag. Sporadisch kwam men op de helft van MSC maar verder dan enkele schoten van afstand kwamen de wit-zwarten zelf ook niet.
De trainer bedacht voor de 2e helft een gewaagde omzetting: de van C2 gehuurde Oussama mocht plaats nemen op de linksbuitenpositie om meer druk naar voren te geven. Waarempel pakte dit goed uit: Oussama scoorde uit een goede corner vlak na rust de 1-1. MSC had zich hervonden en legde een aantal fraaie aanvallen op de mat. Jille Ganzinga ging goed door na een afgeslagen aanval en kopte B1 naar een meer dan verdiende 2-1 voorsprong.
HZVV leek een geslagen ploeg , ging mopperen op de scheids en deelde her en der wat schoppen uit. Een rode- en gele kaart was het gevolg. HZVV kon en wilde niet meer en MSC kon wel maar wilde ook niet echt ; wellicht ook vanuit een houding van voorzichtigheid want deze spannende competitie is nog lang. Drie punten halen deze zaterdag was het voornaamste.
Blauwbekkend maar voldaan droop MSC met aanhang af naar kantine of thuis alwaar een heerlijke gehaktbal, patat, beerenburg of warme chocolademelk klaarstond om het koude lijf weer op temperatuur te brengen.