Trainer Hulleman beleefde zijn vuurdoop als trainer bij MSC gelijk pittig; uit tegen Alcides B1, op het hoofdveld nog wel. Het werd een mooie vuurdoop.

MSC B1 voetbalde zeer effectief en efficient. Natuurlijk heeft Alcides goede voetballers die 5 man kunnen passeren en nog eens de bal terughalen om diezelfde 5 man te passeren; maar daar win je geen wedstrijd mee. MSC B1 speelde droog de bal van de ene man in dat wit-zwarte shirt naar de andere speler in datzelfde prachtige shirt. Dit resulteerde in de 1e helft in een aantal fraaie kansen waarvan er een uit een counter werd verzilverd door Bjorn Lefferts. Alcides had optisch een veldoverwicht maar dit leidde niet tot grote kansen. Het centrale duo Mooij/Haze heerste over het strafschopgebied en het middenveld had prima aansluiting bij de snelle uitvallen van MSC. Ruststand 0-1.

In de 2e helft eenzelfde beeld; een veldoverwicht voor Alcides maar de beste kansen voor MSC B1. Dat het uiteindelijk maar 3-0 werd via Bjorn Lefferts (de familie Lefferts scoorde veel dit weekend, zie verslag A1) en Willem Jan Webbink is mede te danken aan het feit dat niet alle kansen werden benut. Daarnaast etaleerde B1 een flinke portie werklust, want als dat ontbreekt, tsja….

Een mooi begin van het seizoen voor B1 onder prachtige zonnige omstandigheden!

Roel S.