Natuurlijk waren we gehavend door het ontbreken van de keeper maar het verlies bleek achteraf niet nodig. Maar ja, een wedstrijd winnen begint met strijd, positief naar elkaar coachen en saamhorigheid. Deze elementen zijn de laatste wedstrijden sterk verbeterd. Gevolg: na een gelijkspel twee wedstrijden op rij met winst afgesloten.
Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de Blesse B1 op het programma. Een club uit de Stellingwerven waar we nog wat mee af te rekenen hadden. Afgaande op de voorbereiding van de Blesse (zag er professioneel uit) en de lengte van de spelers, werd een lastige partij verwacht.
Maar de Blesse gaf aan  slechts 10 spelers op de been te kunnen brengen. Dit terwijl MSC 15 spelers in de gelederen had. Met dank aan een vriendendienst van Maikel, Karin, Ammer en Huub. Uit de overtal situatie kon voordeel behaald worden door in een hoog tempo te gaan voetballen.
MSC zette gelijk druk en creëerde diverse kansen. Alleen werden deze onvoldoende uitgespeeld. Ook werd de breedte van het veld onvoldoende benut. Pas uit een corner werd attent binnengetikt. Daarna scoorde MSC nogmaals door middel van een spitsengoal. 2-0 met de rust. Dit mocht niet meer uit handen worden geven. En dat gebeurde ook niet. De score liep in de tweede helft op naar totaal 5-0.
Indien er wat koelbloediger en accurater met de kansen was omgesprongen dan had het zo een veelvoud kunnen zijn. Dit gezegd hebbende werd er achterin nauwelijks iets weggegeven en bleef de keeper van MSC attent bij kleine kansen. Al met al een prachtige middag voor de spelers, supporters en de begeleiding. De grootste winst van de voetbaldag was het feit dat de mannen en vrouw het sportpark met een grote glimlach verlieten!