Voor Bart Kattenberg betekent dit dat na tien jaar een einde komt aan zijn bestuurlijke activiteiten voor MSC. In het seizoen 2013-2014 gaf hij na drie perioden van drie jaar actief te zijn geweest als voorzitter van de Jeugdcommissie aan te stoppen. Uiteindelijk plakte hij er als bestuurslid Voetbalzaken nog een 10e jaar aan vast om Hans Stam te helpen in zijn eerste jaar als voorzitter van MSC. Ook Willeke Mos heeft een lange bestuursperiode achter zich liggen. Zij volgde negen jaar geleden Koos de Vos op als secretaris van MSC. Hiermee heeft Willeke ook haar derde periode van drie jaar er op zitten.

Bart wordt dus opgevolgd door Ger Boterman, die het afgelopen seizoen voorzitter van de commissie Scouting was. Ger stelt zich hieronder voor.

MSC is Willeke en Bart ontzettend veel dank verschuldigd voor de vele uren die zij vrijwillig in onze vereniging hebben gestoken. Tegelijkertijd wenst de vereniging Joyce en Ger veel succes in hun nieuwe rol.

 

=====

 

Wie is Ger Boterman?

Per 1 juli 2015 word ik lid van het dagelijks bestuur van MSC. Voetbalzaken zal mijn portefeuille worden. Bart Kattenberg is vanaf 2004 lid van het bestuur geweest. Ik ben me er dan ook van bewust dat het een hele klus zal worden om hem op te volgen. Hij kent MSC door en door.

Ik heb een kort verleden bij MSC gekend tot ongeveer mijn 16e levensjaar. Ik kan me nog herinneren dat we toen aantraden tegen de junioren van PEC Zwolle, Go Ahead Kampen, DOS Kampen en Steenwijk met o.a. de gebroeders Kist in hun gelederen. Op latere leeftijd ben ik me gaan interesseren voor Korfbal, heb verschillende trainersdiploma’s gehaald en heb vooral eerste teams getraind. Eén vereniging heb ik in de zaal en op het veld van de eerste klas naar de hoofdklasse gebracht, toen het hoogste niveau bij korfbal. Van de eerste klasse naar de promotieklasse, vervolgens naar de overgangsklasse en tenslotte naar de hoofdklasse. Ook bij andere verenigingen is dikwijls promotie bewerkstelligd, maar daar speelden ze al hoger dan 1e klas als ik kwam.

Het allermooiste als trainer bij een vereniging vind ik eigen jeugd beter maken en inpassen in het eerste team. Als hoofdtrainer bij verschillende verenigingen heb ik dat ook zo veel mogelijk gestimuleerd, o.a. door bijeenkomsten met jeugdtrainers, door zelf zo nu en dan jeugdteams te trainen en door de jeugdtrainers opdrachten mee te geven. Natuurlijk liet ik in de meestal 3 trainingen per week in ieder geval in één training  jeugdige talenten meetrainen.

De ambitieuze jeugd voorbereiden op het meespelen in het eerste team, dat zal altijd een van mijn belangrijkste drijfveren blijven in sportieve functies, dus ook bij MSC. Maar ook de minder getalenteerden zullen voldoende aandacht krijgen. MSC is daar een puike club voor.