Bas Bijen heeft vrijdag afscheid genomen van het prestatievoetbal. Na een lange carrière kwam er op 35-jarige leeftijd definitief een einde. Dat gebeurde in een afscheidswedstrijd op sportpark Ezinge. Daar voetbalde een door Bas samengesteld prominententeam tegen het eerste elftal van MSC-Antaris. En dat de prominenten nog een balletje konden trappen werd in het begin van de wedstrijd wel duidelijk. Na tien minuten hadden de prominenten namelijk al een voorsprong genomen door treffers van Marco Meijers en Jannes de Lange. Herman Scherpen kreeg zelfs de kans op 3-0, maar zijn hakje belandde op de paal. Aan de andere kant moest keeper Will Haasjes een aantal keren optreden, maar hij hoefde geen treffer te incasseren. Na rust sloeg de vermoeidheid toe bij de prominenten. Uiteindelijk wist MSC-Antaris het doel meerdere keren het net te vinden en eindigde dhet duel (2 x 30 minuten) in een 5-2 zege voor MSC-Antaris. De uitslag was echter niet belangrijk. Het weerzien met oude kameraden gaf Bas’afscheid nog meer glans. Van scheidsrechter Eddy Gijzen had Bijen vlak voor tijd rood gekregen en hij werd in de bloemetjes gezet. Na afloop bleef het in het clubhuis en Eetcafé De Beurs nog lang onrustig en werden herinneringen uit een goed verleden opgehaald. Voor Bas was er ook nog een mooi afscheidscadeau. Hij mag dit najaar op reis naar Spanje waar hij Barcelona gaat bezoeken.

In de Fotogalerij op deze site meer foto’s van het afscheid van Bas Bijen.