De eerste vervolgstap in het onderzoek naar samenwerking tussen de drie Meppeler voetbalverenigingen is gezet. Vrijdagavond verzamelden de mannen die hebben toegezegd om namens de verenigingen aan het onderzoek te willen deelnemen zich in het clubhuis van MSC-Amslod. Het onderzoek is een vervolg op de vorig jaar gehouden enquête waarbij de leden van de drie verenigingen Alcides, FC Meppel en MSC positief waren over een eventuele samenwerking.  

De samengestelde Begeleidingscommissie Samenwerking gaat de komende maanden aan de slag met de opdracht om te onderzoeken hoe een samenwerking tussen de verenigingen eruit kan komen te zien. Er wordt begonnen met de ultieme vorm van samenwerking, de fusie tussen de drie verenigingen. Blijkt fusie niet haalbaar, dan willen de drie besturen graag weten welke vorm van samenwerking dan wel haalbaar is. Tevens verwachten de besturen een advies over hoe de geadviseerde vorm van samenwerking het beste geïmplementeerd kan worden.

De Begeleidingscommissie Samenwerking bestaat uit zeven personen, te weten twee afgevaardigden per vereniging en een onafhankelijke voorzitter. Namens MSC-Amslod hebben Willem Hein (oud-doelman 1e elftal en directeur van Beljon Westerterp) en Frans Donders (oud-jeugdvoorzitter en directeur bij de KPC Onderwijsgroep) zitting in de commissie. Zij nemen de plaatsen in van Koos de Vos en Gino Spijkerman. Mas Boom en Thomas Bos vertegenwoordigen Mvv Alcides. Namens FC Meppel treden Adriaan de Jonge en John Slagter toe. De commissie staat onder leiding van Jan van Driel, oud-voorzitter van de KNVB District Noord. Als adviseur treedt op Harry Been, oud algemeen directeur van de KNVB en toernooidirecteur van Euro 2000 en het EK Onder 21 in Nederland.