WKE en MSC maakten er voor rust een attractieve pot voetbal van. Beide ploegen kregen kansen om de score te openen, maar Erwin Buurmeijer en Angelo Zimmerman namens WKE en Carlos Lopes Macedo en Camiel Fidom namens MSC misten mooie kansen. Met name Lopes Macedo was dichtbij de openingstreffer. Al in de eerste minuut schoot hij in kansrijke positie de bal net naast het doel van WKE-keeper Jeroen Lambers.
Na rust was WKE de bovenliggende ploeg en hadden de Emmenaren ook meer balbezit. Een kopbal van verdediger John van Dalen werd van de doellijn gehaald en Marc Holterman moest handelend optreden tegen Gilly Grot. De 1-0 in de tachtigste minuut viel eigenlijk uit het niets. Het was invaller Angelo Zimmerman die MSC-doelman Marc Holterman met een schot van twintig meter passeerde. MSC zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren. In de extra tijd waren de Meppelers ook dichtbij de 1-1. Oud-WKE’er Martijn Doldersum had de 1-1 op de schoen maar miste. In de tegenstoot was het Erik Eleveld die het duel besliste: 2-0.
Trainer Leo Blom baalde van de nederlaag, maar had zijn ploeg tegen de topklasser wel goed zien spelen. ‘De individuele kwaliteit bij WKE geeft uiteindelijk de doorslag.’