MSC trad vanavond in het bekerduel aan zonder Henk Kleene (rugklachten), Martin de With en Stefan Bollen (allebei griep). In de eerste helft gaf MSC geen enkele kans weg en had doelman Marc Holterman een makkie. Daarentegen duurde het ook heel lang totdat de Meppelers de verdiende 0-1 op het scorebord konden brengen. Pas in de laatste twintig minuten werd het grote speloverwicht van MSC in goals omgezet. Maar toen was het ook snel gebeurd met het verzet van de huidige koploper in de reserve hoofdklasse. Achtereenvolgens Stephan Besuijen (70e minuut), Jeroen Kleene (84e minuut) en Menno van Dam (88e minuut) waren de Meppeler doelpuntenmakers. MSC-spits Jos Fidom viel overigens met een kuitblessure uit.