Het publiek waaronder veel, heel veel MSC’ers, kreeg vrijdagavond in Sneek een heerlijke wedstrijd te zien. Een duel met heel veel kansen, een rode kaart en een geweldig keepende Ivan Landlust van ONS. De ene na de andere levensgrote kans keerde de doelman van de thuisploeg, die na ruim een half uur topscorer Sandor van der Heide met een directe rode kaart moest missen.

ONS1Op dat moment stond het overigens wel 1-0 voor de nummer 7 in de zaterdagtopklasse, door een treffer van Ale de Boer die na 11 minuten van afstand geweldig raak schoot.. MSC, dat voor de openingstreffer al twee keer had kunnen scoren, trok na de rode kaart meer en meer ten aanval. De formatie van het trainersduo Brandsma/Blom kreeg voldoende kansen op de 1-1, maar achtereenvolgens Camiel Fidom, Camiel Fidom, Scholte ter Horst, Van Duuren, Alex Zomer, Camiel Fidom, Vincent Oosterkamp, Björn Bakker, Marcel Linthorst en Jos Fidom scoorden niet.

ons2Twintig minuten voor tijd viel dan toch de terechte gelijkmaker. Carlos Lopes Macedo passeerde op de achterlijn zijn tegenstander en schoot fantastisch raak, kort nadat ONS nog de paal had geraakt in een spaarzame counter. De manier waarop Carlos Lopez Macedo scoorde was geweldig. Na een scrimmage-achtige situatie, liet hij de bal vanaf de achterlijn vertrekken richting doel. Via de rechterkruising en de linkerpaal caramboleerde de bal in het doel: 1-1.
ONS Boso Sneek dreigde op dat moment overlopen te worden. En alles leek erop, dat MSC de trekker definitief zou overhalen. Maar in die fase groeide Ivan Landlust tot grote hoogte. Een vrije trap van aanvoerder Vincent Oosterkamp zweefde hij fraai uit de bovenhoek. En na foutief uitverdedigen kwam Jos Fidom opnieuw in ‘gouden positie’. Maar Landlust stopte wederom zijn inzet. Een gericht schot van Camiel Fidom betekende het laatste wapenfeit van MSC.

De slotfase van de wedstrijd was bloedstollend spannend en juist op het moment dat iedereen zich leek te verzoenen met een strafschoppenserie scoorde Curtey Gonzales ver in blessuretijd de 2-1.