MSC A1 startte de 1e helft in een 4-2-3-1 opstelling om zodoende wat compacter te kunnen spelen en de tegenstander niet teveel tussen de linies te laten voetballen. Weinig kansen kregen de beide teams, het spel speelde zich wat meer op het middenveld af en gaandeweg de 1e helft kreeg het fysiek sterkere Noordscheschut wat meer overwicht dit leverde wat kleine mogelijkheden op voor de gasten.
De grootste kans voor de gasten werd hun in de schoot geworpen doordat keeper Jeffrey de bal slecht inspeelde naar een van de verdedigers van MSC, gelukkig voor de thuisploeg had de aanvaller van de gasten het vizier niet op scherp staan.
Na rust een iets scherper spelend MSC, het probeerde om wat verder van het doel af te spelen en door eerder druk te zetten op de verdediging van Noordscheschut, wat sneller in balbezit te komen ,om daardoor wat meer op balbezit te kunnen spelen. Dit leverde wat mogelijkheden op en een aantal corners, uit 1 van deze corners genomen door Jille Ganzinga, kon verdediger Tim Veenema de bal binnenschieten 1-0 MSC A1. Noordscheschut liet het er niet bij zitten en begon wat meer op de aanval te spelen met een beetje geluk bleef MSC A1 overeind, en zelf kon het een aantal keren goed counteren en had Timon Nanuru de 2-0 en 3-0 kunnen scoren na aangeven van achtereenvolgens Robert Padding en Arjan Mulder. Al met al een zwaarbevochten overwinning op subtopper Noordscheschut en met de wedstrijd tegen concurent Flevo Boys A2 in het verschiet een mooie opsteker voor het team om de lijn van zaterdag vast te houden en zodoende weer aan te sluiten bij de middenmoot.