De dames van MSC hebben in de strijd om het kampioenschap een belangrijke zege geboekt. Uit bij het sterke VENO leek het lang op een gelijkspel af te gaan, maar MSC sloeg in de slotfase toe. Jolanda Kraal opende in de 85e minuut de score, waarna het verzet van VENO was gebroken. Opnieuw Jolanda Kraal en Michelle Boekweg bepaalden de uitslag uiteindelijk nog op een comfortabele 0-3.

Na een lange winterstop kon MSC Dames 1 eindelijk weer de wei in op jacht naar de titel. De tegenstander in Vollenhove was VENO, die op een verdienstelijke derde plaats staan. Dat die plaats terecht is, liet de ploeg uit Vollenhove zien in het eerste half uur. Met fysiek sterk spel en een compacte verdediging hield VENO gelijke tred met de favoriet uit Meppel.

Tot grote kansen leidde het spel van VENO echter niet, omdat de MSC verdediging de boel ook goed dicht hield. Slechts enkele afstandschoten moesten door Grietje ten Hoor (zij maakte haar debuut voor MSC) worden verwerkt. Aan het eind van de eerste helft keerde de wedstrijd langzaam en kwam MSC beter in het spel. Vooral Malenthe Lugtmeier raakte op dreef en passeerde voortdurend haar directe tegenstander. Dat leverde ook een drietal goede kansen op, maar paal, keeper en verdedigers stonden hinderlijk in de weg.

Ook aan het begin van de tweede helft ging MSC op jacht naar een doelpunt. Opnieuw kreeg het een aantal prima kansen, maar de scherpte in de afwerking ontbrak bij de dames na acht weken niet gevoetbald te hebben. Na het eerste kwartier van de tweede helft zakte ook MSC wat weg en leek de wedstrijd af te stevenen op een 0-0 gelijkspel. VENO kreeg zelfs nog een goede kans op de overwinning, maar de bal belande op de lat.

In de slotfase zette MSC nog één keer aan om de verdiende overwinning uit het vuur te slepen en de aanvalslust van de dames werd beloond. Met een bekeken schot brak Jolanda Kraal de ban en bezorgde MSC de voorsprong. Even later gooide Jolanda Kraal de wedstrijd helemaal op slot door de 0-2 binnen te tikken. Michelle Boekweg zorgde uiteindelijk voor het slotakkoord door met een mooi laag schot de 0-3 op het scorebord te zetten.