Het beloftenteam van MSC-Antaris moest zondagmorgen vroeg afreizen naar het Friese Bergum. Deze Friese tegenstander is altijd lastig omdat er over het algemeen erg fysiek gespeeld wordt.

In zijn voorbespreking benadrukte coach Johnny Wassenaar dat vooral de duels niet opgezocht moesten worden maar dat de bal het werk moest doen.

Vooral vroeg druk zetten op de helft van de tegenstander was het strijdplan .

Deze opzet slaagde direct. Een gemotiveerd spelend MSC zette de tegenstander direct vast. Dit resulteerde binnen de 20 minuten in een 0-3 voorsprong. Door prachtige opgezette aanvallen wisten Johnny Venema, Joraily en Benne Sparenberg te scoren. Het leek een complete “walk-over te worden”. Na zo’n 20 minuten moest Joraily helaas uitvallen, met een, naar het zich liet aanzien, vervelende blessure.

A-junior, Daan Braspenning, nam zijn plaats in. Gaandeweg het duel werden de acties steeds fysieker.

De beste kansen bleven evenwel voor MSC, dat in de tweede helft voetballend goed overeind bleef.

Bergum kwam nog even terug op 1 -3 ,maar spoedig maakte Benne Sparenberg een eind aan de Friese droom door de 1 – 4 te scoren.

De beloftes kunnen terug zien op een goede en degelijke partij voetbal.